Haritacılık sektöründeki gelişmeler, meslekte yaşanan sorunlar ile Çorum’da yapılabilecek projelerin ele alındığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Alkan, 6-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası Haritacılar Birliği'nin (FIG-International Federation of Surveyors) 2018 yılı Kongresi’ne konusunda uzman akademisyen, uygulamacı ve kamu personelinin bir araya gelerek haritacılık mesleği ile ilgili en son gelişmelerin ele alınacağı, projelerin paylaşılacağı dünyanın en büyük zirvesi olacağını ifade ederek, bu etkinliğe yeni ufuklar geliştirmek ve yeni uygulama alanları oluşturmak üzere burada görev yapan meslektaşların katılımları için birlikte yoğun bir çaba sarfedilmesi gerektiğini belirtti.
Bulunduğumuz coğrafyada ilk kez yapılacak olan bu etkinliğin, bilimsel ve ekonomik getirilene ek olarak, ülkenin sektörel yönden de bölgesel ve küresel bir güç olarak yerini alıp, yeni roller üstlenmesine de vesile olacağını belirten Rektör Alkan etkinliğin sektörün dünyaya açılmasına da vesile olacağını sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Harita Kadastro Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hüseyin Sevcan da, Hitit Üniversitesi’nde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve çalışmalarıyla adından bahsettiren üniversitenin başarılarından gurur duyduklarını ifade ederek her zaman Hitit’in yanında olduklarını vurguladı. İstanbul’daki FIG 2018 Kongresi ile ilgili olarak çalışmalara başlayacaklarını ve oda bünyesinde gerekli bilgilendirme toplantısının yapılacağını belirten Sevcan, “Harita Kadastro Mühendisleri açısından büyük önem arz eden bu uluslararası etkinlikte Çorum’umuzu tüm meslektaşlarımızla birlikte en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim