Çorum Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde saat 05:00'de Çorum il ve ilçelerinden 290 hacı adayı için düzenlenen uğurlama merasimine İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Hac ve Umre Şube Müdürü M. Vehbi Köklükaya, Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Müftülük görevlileri ve hacı adayları ile birlikte yaklaşık 1500 kişilik hacı yakınları katıldı.
Akşemsettin Camii İmam-Hatibi Ferhat Turanoğlu ile Abdibey Camii İmam-Hatibi Celal Göker’in Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve seslendirdikleri ilahilerin ardından, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın bir konuşma yaptı.
İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın konuşmasında; hacı adaylarına önemli uyarılarda bulundu. Haccın sabır gerektiren bir ibadet olduğunu, bunun için her hangi bir sebeple karşılaşılan olumsuzluklara sabır gösterilmesi gerektiğine işaret eden Akın, hacı adaylarından ülkemize karşı oynanan hain planların ve İslam coğrafyasında yaşanan olumsuzluklar için de dua etmelerini istedi.
Akın, hacı adaylarının en iyi şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu hatırlatarak, kıymetli zamanlarını ibadet ederek iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde de bulundu.
Daha sonra Hac ve Umre Şube Müdürü M. Vehbi Köklükaya’nın yaptığı dua ile hacı adayları otobüslere binerek dua ve tekbirlerle uğurlandılar.
Çorum İl ve İlçelerinde Normal Tip Hac Organizasyonu ile hacca gidecek vatandaşlarımıza Bursa İli Harmancık İlçe Müftüsü ve Sungurlu İlçe Vaizi Kafile Başkanı olarak görevlendirildiği kafilelerde 6 din görevlisi ile 2 bayan irşat görevlisinin görev yapacağı belirtildi.
İlimizden hacca giden kafile Ankara Esenboğa Havaalanı’nda 12:30 itibariyle Medine’ye hareket etti. Hacılar, 18.09.2016 tarihinde saat 06:30 itibariyle de Cidde Havaalanından geri dönecekler.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim