Aksaray Üniversitesi Makina Mühendisliği 2.sınıfta eğitimini devam ettiren Sapankaya’nın ilk kitabı olan Ceviz İçi Hayaller’in kapak resmi Necla Özeskici’ye, tasarımı ise Suat Şahin’e ait.
Kitabının ön sözünde, “Hayata şiir gibi bakanlarla, şiire hayat gibi bakanların yaşadığı bu dünyada, duyguların hareketleri doğurduğu gerçeğini unutmamak gerek.
Nefes alışımız kadar kısa ve hiç bitmesini istemediğimiz anlar ne kadar çoksa, o kadar mutluyuz, o kadar varız ve o kadar biziz aslında. Bu kitapta var olmak var, bütün duyguların harmanlandığı 20 yıllık bir türkü var” ifadelerine yer veren Sapankaya, yazmayı öğrendiği günden buyana şiir ve öykü yazdığını dile getiriyor.
Sapankaya’nın hayata dair gözlemlerinin yanı sıra birçok farklı konuya temas ettiği ilk kitabı Ceviz İçi Hayaller, Çorum’da İpek Kırtasiye’den temin edilebiliyor.
EMİRCAN SAPANKAYA KİMDİR?
1996 yılında Çorum’da doğdu. İlk ve ortaokulu Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu’nda, lise öğrenimini ise Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Şuan Aksaray Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde okuyor.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim