5 ay sonra tahliye olacağı öğrenilen Biçer'in ameliyatla alınan 2 böbreği ve karaciğeri 3 kişiye hayat verecek.
İşlediği bir suçtan dolayı Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan Gazi Biçer, iki gün önce aniden rahatsızlanması sonucu hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Biçer, ilk tedavisinin ardından Konya Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen dün akşam saatlerinde Biçer’in beyin ölümü gerçekleşti. Tedavi sürecince yanında bulunan kardeşi Gültekin Biçer, Çorum'da yaşayan ailesini ikna ederek ağabeyinin organlarını bağışladı. Bunun üzerine kurulan ekip, ameliyata girerek Biçer'in iki böbreği ve karaciğerini aldı. Biçer’in böbreğinin biri havayolu ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’ne, diğer böbreği kara yoluyla Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, karaciğer de Isparta Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.
Başarılı bir operasyonla organların alınarak ihtiyaç sahibi hastalara gönderildiğini belirten hastane başhekimi Yrd. Doç. Dr. Emin Türk şunları söyledi:
"Hasta beyin kanaması sonucu iki gün önce bize getirildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organlarını bağışlaması üzerine iki böbreği ve bir karaciğerini aldık. Böbreğin bir tanesi İstanbul'a, diğeri Ankara'ya karaciğeri ise Isparta'ya gönderildi. Aileye başsağlığı dilerken, duyarlılığı içinde çok teşekkür ediyorum. Bir hayat sona erdi ama 3 hayat yaşayacak."
Editör: TE Bilisim