Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ile yönetim kurulu üyeleri ve Çorum'da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız'ın misafiri olarak Bayburt'a geldi.
Bayburt'a gelen Çorumlu gazeteciler burada Bayburt'ta görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi. Birlikte sohbet eden Çorumlu ve Bayburtlu gazeteciler daha sonra Şehit Osman Türbesi ve Bayburt Kalesi'ni gezdi. Gazetecilere refakat eden Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu ile tarihçi Mutlu Adak, burada Bayburt Kalesi hakkında gruba bilgiler aktardı.
Bayburt Kalesi gezisinin ardından gazeteciler Aydıntepe ilçesinde bulunan ve 3 bin yıllık geçmişiyle yörenin önemli tarihi yapılarından biri olan Aydıntepe Yeraltı Şehrini ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından gazeteciler Bayraktar köyüne giderek, Avrupa Konseyi'nin 2014 Yılı Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi'ni gezdi. Burada da müze yetkililerinden müze hakkında bilgi aldı.
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Çorumlu meslektaşlarını Bayburt'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çorumlu meslektaşlarımızı ilimizde ağırlayarak onlara Bayburt'un tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını tanıtma imkanı bulduk. Bayburt Gazeteciler Cemiyeti olarak başta Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen olmak üzere tüm Çorumlu meslektaşlarımı burada büyük bir memnuniyetle misafir ettik. İnşallah onlarda Bayburt'un bu tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını kendi illerinde daha geniş kitlelere tanıtır" ifadelerini kullandı.
Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ise Anadolu'nun önemli kentlerinden biri olan Bayburt'ta misafir olmaktan çok memnun kaldıklarını belirterek, "İnşallah bizlerde Bayburtlu meslektaşlarımızı Çorum'da ağırlamak ve misafir etmek istiyoruz. Bugün bizler Bayburt'un bir birinden etkileyici mekanlarını gezdik. Bizi burada ağırlayan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız başta olmak üzere tüm Bayburtlu meslektaşlarımı teşekkür ederim." dedi.
Çorumlu gazeteciler daha sonra kentten ayrıldı.
Editör: TE Bilisim