AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da demokrasi şehitlerinin Ankara ve İstanbul’da yapılan cenaze törenlerine katılarak ailelerini yalnız bırakmadı.
Darbe girişimi sonrasında ünlü reklamcı hemşehrimiz Erol Olçak, oğlu Abdullah Tayyip Olçak, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 21 ve 23. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın abisi Prof. Dr. İlhan Varank, Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Canbaz ve 5 demokrasi şehidinin İstanbul’daki cenazesine katılan Milletvekili Uslu, ertesi gün Sungurlu’ya gelerek demokrasi şehidi Akif Kapaklı’yı da son yolculuğuna uğurlamıştı.
AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun Danışmanı Orhan Özdemir de aynı gün Alacalı demokrasi şehidi 22 yaşındaki Mehmet Kocakaya’nın Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki cenazesine Alaca Yüksekyayla Köyü Muhtarı Mehmet Kara ve çok sayıda vatandaşla birlikte iştirak etti. Muhtar Kara, “Köyümüz demokrasi mücadelesinde büyük mücadele vermiştir. 3 yaralımız ve 1 şehidimiz var. Vatanımız sağ olsun” dedi. Yaralılar için Milletvekili Uslu adına geçmiş olsun dileklerini Muhtar ve yakınlarına ileten Orhan Özdemir, şehidin babası Mevlüt Kocakaya taziyede bulunarak İstanbul’da bulunan Salim Uslu’nun selamlarını iletti.
Öte yandan Ankara Etimesgut’ta defnedilen Alaca Büyükhırka köyünden demokrasi şehidi Mustafa Solak’ın cenazesine de katılan Milletvekili Uslu, aile ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim