Geçtiğimiz haftanın son üç günü, sürmanşetimizi “Büyük Çorum” hedefine ilişkin değerlendirmelerimize ayırdık. Çorum kamuoyuna da, “görüş ve önerilerimizi paylaşalım” çağrısı yaptık.

Çıtayı, kent nüfusu için 500 bin, üniversite öğrenci sayısı için 80 bin rakamına koyarken, “Barış, kültür-sanat ve turizm kenti, bölgesinin sanayi, ticaret, eğitim ve sağlık merkezi ‘Büyük Çorum’ için yeni bir vizyon ortaya konulmasına katkı çabamızı, sabırla ve samimiyetle sürdüreceğiz” dedik.

Yazacağımız daha çok konu var. Ama, Cuma akşamı itibariyle bayram tatili başladı, herkes bayram havasına girdi. Bu yüzden, “Büyük Çorum” için fikir egzersizlerine bayramdan sonra devam edeceğiz.

Barış içinde, dostça, kardeşçe yaşayalım “ulusal” Zafer Bayramı coşkumuzu ve “kutsal” Kurban Bayramımızı…

Üç günlük yayınımızdan sonra şunu büyük bir açıklıkla söyleyebilirim ki, Çorum halkının ezici çoğunluğu bizim gibi düşünüyor, bizim yanımızda duruyor. İlk yazımızda belirttiğimiz “günlük” yaşayanlardan ise, fazla bir beklentimiz zaten yoktu.

Çorumlu, Çorum’un nitelikli biçimde büyümesini, sanayileşmesini, zenginleşmesini, kazanılan maddi-manevi değerlerin de, kardeşçe paylaşılmasını istiyor. Ve bu hedeflere doğru yürümek için, kendisine “önderlik” edilmesini bekliyor.

Evet “önderlik”!..

(Merak eden okurlarımız için not: Yazıyı yazdığımız günün gazetesi ile fotoğraf çektirmeyi prensip haline getirdik. Yani, yazımız gibi fotoğrafımız da günlük, taze oluyor.)