Alınan bilgiye göre olay Gaziosmanpaşa’nın Karayolları Mahallesi’nde bulunan 577’nci Sokak’ta saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Plakasız bir otomobille bakkal dükkanının önüne gelen maskeli ve silahlı 4 kişi, içeriye girerek bir miktar para ile sigaraları aldı. Bu sırada Çorumlu bakkal Eyüp Tuna ve Yeğeni Ali Yavuz soyguncuları engellemeye çalışırken açılan ateş sonucunda yeğen Ali Yavuz göğsünden, bakkal sahibi Eyüp Tuna bacağından vurularak yaralandı.

Olaya tanıklık yapan vatandaşlar tarafından polis ve sağlık ekiplerine haber verilmesi üzerine, yaralılar sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan göğsünden vurulan Ali Yavuz’un durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polis olay yerindeki çalışmaları sürdürürken kaçan soyguncular da aranıyor.

Öte yandan soygun girişimine ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, ellerinde silah ve yüzlerinde “Çığlık” maskesi olan 4 kişinin bakkala girdiği görülüyor. O anda bakkalda alışveriş yapan bir müşteri korkuyla ellerini havaya kaldırıyor. Kasaya gelen zanlılardan bir tanesinin kasada duran Çorumlu bakkalı tehdit ettiği görülüyor.

Görgü şahidi bir mahalleli ise basın mensuplarına “Biz komşuların sesini duyduk. Şu köşede duruyorduk çocuklarımızla beraber. Bir anda silah sesleri duyulunca kız kardeşi feryat etti. Ben geldim kimse yoktu. Kimseyi görmedik. Sadece Ali bey göğsünden vurulmuştu. Kendi eliyle tampon tutuyordu. Komşunun arabasına bindirdim. Hastaneye götürdü. Ayağından vurulan Eyüp ağabeydi, kendi komşusunun kapısının önünde gördük. Ona turnike yaparak hastaneye götürdüler” diye konuştu.

(Haber Merkezi-İHA)

Editör: TE Bilisim