Şehit öğretmen Yalçın, Batman’ın Kozluk ilçesinde 3 yıl önce PKK'lı teröristlerce şehit edildiği yerde Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı ve üyeleri tarafından anıldı.

Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Şenay Aybüke Yalçın’ın için şehit düştüğü Tepecik Mahallesi’nde isminin verildiği sokağa karanfil bırakan Vakıf Başkanı Ömer Dündar Pekacar; “Kozluk’a tayini çıktığında telaşlanan babasını teskin etmek için ‘Bayrağın dalgalandığı her yer vatan toprağıdır. Oraya gideceğim ve vazifemi yapacağım. Oradaki çocukların bana ihtiyacı var’ diyerek Kozluk’a gelen Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Şenay öğretmenin kısa sürede bütün öğrencileri ve öğretmenler tarafından çok sevildiğini, çalışkan, sevecen ve hayat dolu bir insan olduğunu anlatan Pekacar, “O da diğer bütün şehitlerimiz gibi ölümüyle, ölümsüzlüğe erdi. Hani hep diyoruz ya ‘Biz bir ölür bin doğarız diye Şenay Aybüke Yalçın öğretmen de bir öldü ama binlerce kez doğdu, doğmaya devam edecek. Şenay öğretmenin ismini taşıyan okullarda eğitim gören bütün öğrenciler birer Aybüke öğretmen olacak” dedi.

Batman’da yapılan diğer bir etkinlikte de anma etkinliğinde ise Batman Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Şeyhmus Özcan gözyaşlarına boğuldu. Etkinliğe Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtalan, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici ile şehit öğretmen Yalçın'ın mesai arkadaşları katıldı. Ayrıca saldırının yaşandığı caddeye karanfiller bırakıldı.

(İHA)

Editör: TE Bilisim