Hürriyet meydanında AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Yaşar Anaç ve bir gurup avukatın katıldığı bir basın açıklamasında konuşan Hukukçular Derneği Başkanı Av. Gökhan Külcü, hukukçular olarak hukukun ve demokrasinin bekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Darbe ve darbe anlayışını bir daha ortaya çıkmamak üzere tarihteki çöplükte yerini alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Külcü, milletin ve millet iradesinin yanında olmaya devam edeceklerini açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli olaylarından birisini yaşadığını dile getiren Külcü, ordu içine sızan FETÖ mensubu teröristler 15 Temmuz gecesi bir darbe teşebbüsüne kalkışmış ve bu kalkışma milletimizin canı pahasına yaptığı savunma ile püskürtüldüğünü hatırlattı.
Darbe girişimine karşı gösterilen direnişi destansı bir direniş olarak nitelendiren Gökhan Külcü, “Bu zor zamanlarda yüce Türk milleti neler yapabileceğini dünyaya göstermiştir. Birlik ve beraberliğimize kasteden alçaklara hep birlikte dur denilmiştir. Bir sözümüzde darbe esnasında bunun suç olduğunu bilerek darbeye destek vereleredir. Millet sizi de bir kenara not etmiştir. Bilmelisiniz ki demokrasi herkes için olmazsa olmazdır. Milletin huzuruna, devletin bekasına kast edenlerin size verebileceği hiçbir şey yoktur. Darbecilerle beraber olanların azığı sadece hüsran olacaktır. Bu onurlu yürüyüşte hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve tüm yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Bu şanlı direnişte destan yazan aziz milletimiz önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Bu kahpece harekete kalkışanlara karşı verilen destansı önderlik eden Başkomutanımız ve cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz , siyasi partilerimiz ve birlik, beraberlik içerisinde hareket eden basına teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim