ÇAPDER Başkanı Rasim Çakıcı, 4 gün süren etkinlikte Türk mutfağını dünyaya tanıtmak ve daha da geliştirmek adına düzenlenen konferans ve panellere katıldıklarını belirtti.

Etkinliğin ilk gününde dünyanın en büyük baklavası rekorunun kırıldığını, Mahmut Dolmacı usta tarafından hazırlanan baklavanın 518 kilogram olarak ve 11 bin 800 dilim olarak tescillendiğini bildiren Çakıcı, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’nun (TAŞPAKON) organizasyon kurulunda yer aldığını etkinliklerde 7 bölge 14 lezzet kapsamında 3 gün boyunca yöresel yemeklerin yapılarak dağıtıldığını söyledi.

Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu olarak Giresun yöresine ait kiraz kavurması ve Tokat yöresine ait yaprak sarma dağıttıklarını belirten Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Çakıcı, kendisi ile birlikte ilimizden Mustafa Sümer, M. Taha Çakıcı, Ece Danacı, Mezide Türksal, Aysun Doygacı’nın etkinliklerde hazır bulunduğunu bildirdi.

Çakıcı, Türk mutfağının geleceği ve tanıtımı adına yol haritası oluşturulmasında pay sahibi olarak fikirlerini belan ettiklerini, mesleki sorun e eksikleri tespit ettikleri etkinliğe katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim