Son olarak Çankaya Üniversitesi’nde görev yapan Çorumlu Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından odasında hunharca öldürülmesi olayı sonrasında, son dönemlerde üniversitelerde akademisyenlere yönelik yaşanan hadiseler üzerine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı harekete geçerek, bu üzücü olayların önlenmesine yönelik çalışma başlattı.

Başkan Saraç konuyu İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile görüştü YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile üniversitelerdeki şiddet olaylarıyla ilgili bir görüşme yaparak kendisinden bu olayların engellenmesi yönünde yapılacak çalışmalara katkı sağlamaları ve bu hususta Bakanlık olarak kendilerine destek olmalarını istedi. İçişleri Bakanı Soylu da Saraç’a konuyla ilgili her türlü katkıyı sağlayacaklarını ifade etti.

KOMİSYON KURULACAK

Yapılan görüşme neticesinde İçişleri Bakanı Soylu ve YÖK Başkanı Saraç, bakanlık temsilcilerinin de içerisinde yer alacağı bir ortak çalışma grubunun acil olarak kurulması hususunda mutabık kaldılar. Bu ortak çalışma grubu, üniversite yerleşkeleri içerisinde yaşanan şiddet olaylarının artmasının nedenlerini araştırarak bu olaylara zemin oluşturan hususların ortadan kaldırılması ile kampüslerde ve kapalı eğitim alanlarındaki emniyetin artırılması dahil önleyici tedbirleri müzakere edip alınan kararları hayata geçirecek. Kurulacak bu çalışma grubu önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak. Alınacak tedbirlere ilişkin teklifler İçişleri Bakanı ile YÖK Başkanına sunulacak ve sonrasında ivedilikle uygulamaya konulacak.

Öte yandan TBMM Başkanı Binali Yıldırım da menfur bir saldırı sonucu görevi başında hayatını kaybeden Çorumlu akademisyen Ceren Damar Şenel'in eşi Levent Şenel'i arayarak, başsağlığı dileklerini iletti. Olaydan duyduğu büyük üzüntüyü dile getiren Yıldırım, Ceren Damar Şenel'in eşi Levent Şenel ve tüm ailesine sabır diledi. Anadolu Aydınlar Ocağı da Ceren Damar Şenel için başsağlığı mesajı yayınlayarak saldırıyı kınadı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim