Çorumluların girişimleriyle sivil hava trafiğine açılmış Merzifon Askeri Havaalanı, Çorum’un havaalanı taleplerinin karşısında adeta “duvar” oluyor: “Merzifon varken Çorum’a havaalanına gerek yok!”

Nüfusu 30 bin, 50 bin, 80 bin olan kentlere havaalanı “elzem”, ama 260 bin nüfuslu Çorum’a gereksiz!...Çünkü Çorum “üvey evlat”!..Çünkü Çorum, devletin rutin yatırımları ile yetinsin, daha fazlasını istemesin!...

Ve Çorumluların dişleriyle-tırnaklarıyla başlattıkları sanayileşme hamlesi, yerinde saysın, hatta geri gitsin!.. Çorum’un yıllar yılı övünç kaynağı olan özel sektör kuruluşları, kâğıttan kuleler gibi birer birer çökmeye başlasın!...

Çorum’un İstanbul bağlantısını sağlayan Merzifon Havaalanı’nın uçuşları da, -kimbilir kimin keyfine göre- ikide bir “Çorumlu işadamını iki gece İstanbul’da konaklamak zorunda bırakacak şekilde” değiştirilsin!..

Çorumlu işadamı, şu anda, iki gece uykusuzluğu göze alıp, saat 07’de Merzifon’dan Yeşilköy’e uçuyor, iş görüşmelerini yapıp gece saat 23.30’da da dönüyor. Dünkü gazetemizde, 5 Haziran’dan itibaren İstanbul’dan kalkış saatinin 13.25, Merzifon’dan ise 16.00 olarak değiştirileceğini yazdık.

Dün itibariyle, bu saatler de değişti. THY’nin son kararı: İstanbul’dan kalkış saati 10.30, Merzifon’dan 13.05. Yani, işadamı en erken saat 14.25’te Atatürk Havalimanı’nda olacak. İş görüşmesi için gideceği yere mesai saatleri içinde ulaşması bile mümkün olmayacak.

Ertesi gün 10.30 uçağına yetişebilmek için erken saatte havaalanı yoluna düşmek zorunda olacağından, o gün de İstanbul’da kalacak. Yani iki gece otel konaklaması…

Bu, geçen Kasım’da da gündeme gelmiş, itirazlar üzerine düzeltilmişti. Yine aynı temcit pilavı…Yeter artık, gerçekten yeter!..Bu kadar oynamayın Çorum’la!..

Aksini düşünen, söyleyen herkesle, her platformda mücadeleye devam edeceğiz. Havaalanı Çorum’un hakkıdır!...Çorumlu hakkını istiyor!.. Çorumlu kendi havaalanını istiyor!.. Nokta.

Editör: TE Bilisim