Projenin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (OKA) 1 milyon lira hibe aldığını kaydeden Aşgın, “Şehrimize böylesine güzel bir eserin kazandırılmasından rahatsız olanları anlayabilmek mümkün değil” dedi.

“Çorum’a hizmet etmenin, Çorum’un turizmine katkı sağlayacak güzel bir projenin hayata geçmesinin kime ne zararı olabilir. Dünyada ve ülkemizde çok sayıda örneği bulunan bu tür projelerin turizmimize olan katkısı aşikarken bu itiraz neyedir?” diye soran Aşgın, Çorum’un, Anadolu medeniyetlerinin açık hava müzesi gibi bir şehir olmasına rağmen şehir merkezinde tarihi miras adına az sayıda eserin bulunduğunu ifade ederek, “Şehrimizin tarihi ve kültürel mirasına ait eserlerin çoğu ilçelerimizde bulunuyor. Dolayısıyla gerek şehir merkezimizde az sayıda ama ülkemiz kültürel mirası içerisinde önemli değeri haiz eserleri, ilçelerimizdeki eserleri Çoruminia’da topluyoruz. Seçim dönemi söz verdiğimiz projelerimizden birini daha hayata geçiriyoruz. Tamamlandığında tüm vatandaşlarımız tarafından beğeniyle karşılanacağına inandığımız Çorumina, Millet Bahçemizi tarihi ve kültürel mirasımızın minyatürleriyle de adeta süsleyecektir. Yaklaşık 5 dönümlük bir alanda devam eden projemiz Çorum’umuza hayırlı olsun” dedi.

“HAKSIZ YERE ELEŞTİRİLENLERE BAKTIĞIMIZDA NE KADAR DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU ANLIYORUZ”

Çorum’un Türkiye’de ve dünyada daha fazla tanıtılması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum’a katma değer sağlayacak, hemşehrilerimizin yıllardan beri hasreti olan projelerimizi hayata geçireceğiz. Birileri bu projelerin hayata geçmesini hiç istemese de biz Çorum’u vizyon projelerle buluşturacağız.” dedi.

Nüfus kütüğünde Çorum yazan insanların Çorum’a yapılan hizmetleri engellemeye çalışmasını, yapıcı bir dil yerine yıkıcı-haksız eleştirilerle, yapılan çalışmaları görmezden gelmelerinin anlaşılamaz bir durum olduğunu ifade eden Aşgın, “Niyetlerinin halis olduğundan şüphe duyduğumuz bu insanları kamuoyumuzun takdirine sunuyoruz. Biz Çorum’umuza, Çorum halkına hizmet etmekten geri durmayacağız. Büyük bir heyecan ve aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Kimlerin bizleri haksız yere eleştirdiğini gördüğümüzde ne kadar doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz. Haklı-yapıcı eleştirilerin başımızın üstünde yeri var” dedi.

Bir kısım odakların ısrarla Çorum’a bir şey yapılmaması için uğraştıklarını üzülerek gördüklerini dile getiren Başkan Aşgın, “Herkesçe malum bu insanların Çorum düşmanlığı, Çorum’a hizmet edilmesinin önüne geçme çabasını halkımız iyi bilmektedir. Biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan, Çorum için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Yorulmadan, durmadan, gece gündüz demeden Çorum halkının hak ettiği projeleri hayata geçireceğiz. Bu yolda Çorum halkının desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz” diye konuştu.

“ÇORUMİNİA, ÇORUM’UN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKILAR YAPACAK”

Ayakkabıcılar Arastası Sağlıklaştırması, Dikiciler Arastası Sağlıklaştırması, Çorum Kalesi Restorasyonu, Velipaşa Hanı Restorasyonu, tarihi yürüyüş yolu gibi projelerle ilgili önemli aşamalar kat edilirken önemli turizm ve tanıtım projelerinden biri olan Çoruminia ise tamamlandığında Çorum’un tanıtımına önemli katkılar sağlayacak. Tüm bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte Çorum’un adeta çehresi değişecek ve şehrin turizmde cazibe merkezi haline gelmesi yönünde önemli adımlar gerçekleştirilmiş olacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim