ÇEDAŞ ve bağlı şirketlerinin çalışanları örnek bir davranışa imza attı. Şirket yöneticileri ve çalışanları aralarında topladıkları paralarla temin edilen ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım TIR’ı Suriye’nin Halep şehrinden tahliye edilen sivillere ulaştırılmak üzere Kızılay aracılığıyla bölgeye gönderildi.

Hürriyet meydanında düzenlenen uğurlama törenine Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat ve şirket yönetici ve çalışanları katıldı.

Halep’e yardım için, Halep’te yaşayan insanlara yardım etmek için şirket çalışanlarının ‘Bizde ne yapabiliriz’ anlayışı içerisinde kendi maaşlarından bir kesinti yapılması ve bunların Halep’e gönderilmesi noktasında kendilerinden talepte bulunduklarını açıklayan Çorumgaz Genel Müdürü Kahraman, “Bizde arkadaşlarımızın istekleri çerçevesinde herkesin kendi gönlünden koptuğunca Halep’e yardım gönderilmesi için çalışma başlattık. Personelimizin bu hassasiyetine kalan kısmını Çorumgaz olarak takviye ederek birinci etapta acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan bir yardım tırı hazırladık. Kızılay’ın katkıları bu yardım tırını Halep’te yaşayan kardeşlerimize gönderme kararı aldık. Bizler içinde bulunduğumuz güzel günlerin kıymetini çok iyi bilemiyoruz. Şuanda biz ülkemizde birik, beraberlik, huzur içerisinde yaşamanın mutluluğunu tadıyoruz. Umut ediyorum ki oradaki kardeşlerimiz de şuanda memleketlerinden uzakta olan başka ülkelerde mülteci olan kardeşlerimiz de inşallah kendi ülkelerinde insanca yaşayabilecekleri bir topluma, huzura kavuşurlar. Ama onların burada misafir olduğu müddetçe bizde elimizden geleni yapacağız. Şirket olarak da yapacağımız farklı yardımlar olduğunda yine her türlü yardımdı da üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” diye konuştu.

Kızılay Şube Başkanı Sedat Canbolat da Çorumgaz yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederek, yardım malzemesinin en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti. Çorumluların bu konudaki hassasiyetinin takdire şayan olduğunu dile getiren Canbolat, yardım konusunda diğer illere nazaran Çorum’un farkını ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmalarından ardından emekli din görevlisi Fikrettin Çıplak tarafından yapılan duayla yardım TIR’ı yola çıktı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim