ÇEDAŞ çatısı altında, Sürmeligaz ve Kargaz grup şirketleriyle birlikte Çorum-Yozgat-Karabük-Kastamonu ve Çankırı illeri ile bağlı 11 ilçe ve 2 beldede doğalgaz dağıtım faaliyetlerini sürdüren Çorum'un başarılı şirketlerinden Çorumgaz A.Ş., bölgesinde bulunan 1 milyon 100 bin kişiye doğalgaz dağıtım hizmeti sunarak Çorum'un ve Türkiye'nin yükselen değeri oldu.
2004 yılında Çorum'un doğalgaz dağıtım ihalesini aldıktan sonra çalışmalarını büyük bir hızla yürüten Çorumgaz A.Ş, Niğde, Nevşehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Yozgat ve Denizli illeri ile Sungurlu, Gerede, Çiçekdağı, Safranbolu, Tosya, Sorgun, Seydiler, Yerköy, Saray, Köseli, Kurşunlu, Korgun, Boğazlıyan bölgelerinin de doğalgaz ihalelerini kazanarak enerji sektöründe dikkatleri üzerine çekti. Doğalgaz altyapı çalışmalarında 139 gün gibi kısa bir sürede Çorum'da doğalgaz arzı gerçekleştiren Çorumgaz'ın rekor çalışması tüm sektör tarafından takdirle karşılandı.
ÇEDAŞ bünyesinde faaliyet gösteren grup şirketleri toplamda 3 bin kilometre çelik ve PE boru yatırımlarını tamamlayarak 360 bin aboneye ulaştı. 16 farklı müşteri hizmetleri merkezi, 250 personel ve 60 aracı ile de hizmetlerini özverili bir şekilde sürdüren ÇEDAŞ Grup şirketleri Türkiye'deki doğalgaz dağıtım pazarının, doğalgaz kullanan iller bazında, yüzde 6.4'lük bölümünü kontrolü altına alan dev bir marka haline geldi.

SEKTÖRE IŞIK TUTUYOR
Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, şirket olarak hizmet kalitesini arttırmak ve abonelerine kesintisiz doğalgaz arzı sağlamak için kapsamlı bir AR-GE çalışması yaptıklarını ve teknoloji faaliyetlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Kahraman, Çorumgaz A.Ş. imzalı teknolojik girişimlerinin Türkiye'deki diğer doğalgaz dağıtımı yapan firmalara da örnek olduğunu ifade etti.
Çorumgaz A.Ş. olarak 2004 yılında, Çorum'un bir zamanlar nefes dahi aldırtmayan kötü hava kalitesini iyileştirmek, şehirde yaşayan insanların havası daha temiz olan bir ortamda, daha sağlıklı, daha ekonomik, daha konforlu yaşamalarını temin etmek amacıyla çalışmalara başladıklarını anlatan Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, geride kalan 12 yıllık süreçte, şehrin en uç noktalarına kadar doğalgaz şebekesinin götürüldüğünü, doğalgaz kullanmak isteyen her müşterinin doğalgaz konforunu yaşayabildiklerini belirtti.



"ÇORUM, ÇORUMGAZ İLE NEFES ALIYOR"
Doğalgazın Çorum'da yaygınlaştırılması sonucunda geçmiş yıllarda gerek partiküler madde, gerekse kükürt dioksit oranlarında Türkiye'nin en kirli havasını soluyan Çorumluların artık hissedilir oranda temiz bir havada yaşamlarını sürdürdüğünü kaydeden Kahraman, "Çorum, Çorumgaz ile nefes alıyor" diyerek bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Çorum'da hava kalitesinin iyileştirilmesinin kentte yaşayan tüm insanların müşterek sorunu olduğuna vurgu yapan Kahraman, "Hiç kimse, 'benim hangi yakıtı kullandığım insanları ilgilendirmez' anlayışı içerinde bulunma hakkına sahip değildir. Şehrimizde kömür ve kül taşıyan yılda 15 bin kamyon artık şehir trafiğine girmiyor, bu araçlardan kaynaklanan egzoz gazı da artık şehrimizi ve insanlarımızı etkilemiyor" ifadelerini kullandı.
Hizmet verdikleri bölgelerde şehirlerin büyük bir bölümünün doğalgazın ekonomisi, konforu ve temizliği ile tanıştığını kaydeden Genel Müdür Kahraman, "Kalan az sayıda binada ise doğalgaza geçiş ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Sobalı konutlarda ise genel olarak yeni kalorifer tesisatı yaptırılmakta ve kombi ile doğalgaz kullanımına geçilmektedir. Soba ile ısınan vatandaşlarımız da evlerine hiç kalorifer tesisatı yaptırmadan doğalgaz kullanılabilmesi mümkündür. Evlerindeki kömür sobası yerine koyacağımız doğalgaz sobaları ile kömürden daha ucuza ısınmakta onlar için mümkün olmaktadır" dedi.
Kahraman, ayrıca, doğalgaz konforu ile tanışan konutlarda 'Tüp bitti, yemek ocakta kaldı' gibi sorunların artık tarihe karıştığını vurguladı.

"DOĞALGAZ İLE BÜYÜK TASARRUF SAĞLANIYOR"
Kahraman, "Isınma, mutfak ve sıcak su ihtiyaçlarının en ucuz ve konforlu yakıt olan doğalgaz ile karşılanması halinde, abonelerin yıllık yakıt kullanımlarında 2 bin TL'ye varan tasarruf yapılmış olacaktır" ifadelerini kaydetti.
Özellikle yaz aylarında banyo ve mutfaktaki yakıt ihtiyaçlarını doğalgazdan karşılayan abonelerine çok küçük miktarlarda doğalgaz faturası geldiğini hatırlatan Kasım Kahraman, bunun sadece tüp fiyatları ile karşılaştırılması halinde bile doğalgazın aile bütçesine ne kadar olumlu yansıdığının da rahatlıkla görülebileceğini dile getirdi.



"HATTUŞA ENERJİ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR"
ÇEDAŞ Grup şirketlerinin doğalgaz tedarikçisi olan ve doğalgaz sektöründe toptan satış faaliyetleri yürüten, yıllık ortalama 500 milyon metreküplük doğalgaz işlem hacmiyle Hattuşa Enerji 2013'te net satış gelirini yüzde 165 artırarak Fortune 500 Türkiye listesinde 261'inci sırada yer alırken, 2014 yılında Ekonomist dergisinde yayınlanan "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırması sonuçlarında ise 167'nci sırayı alarak yükselişini emin adımlarla sürdürüyor.
2015 yılı yatırımlarında Çorum'un Alaca, İskilip ve Osmancık ilçelerini de yatırım programına alan ve doğalgaz temel atma törenlerini gerçekleştiren Çorumgaz, doğalgaz konfor ve ekonomisini bölgesinde hissettirmeye devam ediyor. 3 ilçenin dağıtım ağına eklenmesi ile ÇEDAŞ Grup şirketlerinin Türkiye genelinde doğalgaz dağıtım hizmeti verdiği bölge sayısı 21'e ulaşacak. (İHA)
Editör: TE Bilisim