Yurtdışından Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Finlandiya, Ukrayna, Slovakya, İtalya ile ülkemizden Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Konya, Kocaeli ve Çorum Gençlik Merkezleri yöneticileri, çalışanları ve gönüllülerinden oluşan 72 kişilik katılımcının yer aldığı forumda gençlik merkezlerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerinin istişare edildiği, gençlik merkezlerinin nasıl iyileştirileceği, kalite etiketinin gerçekleştirilmesinin mümkün olup olmadığına yönelik tartışmaların yer aldığı programda ayrıca yöremiz kültürünü yansıtan kültürel eğlence programı organizasyonu yapıldı.

Program ile ilgili açıklamalarda bulunan Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, “Proje kapsamında gençlik merkezleri değerlendirilmeleri ve sorunları yaygın eğitim metotları ile ele alındı. Beyin fırtınası yapıldı. Merkezimizi ziyaret eden misafirlerimizi Çorum Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı ile karşıladık. Ayrıca Halk Müziği şöleni sunulurken, bilardoda Türkiye ve Avrupa dereceleri almış olan Milli Antrenörümüz Emrah Taç bilardo gösterisi yaptı. Akşamında ise kültür gecesinde temsili kına gecesi gösterisi ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

Programın ilerleyen günlerinde Boğazkale Hattuşaş Ören Yeri ve Yazılıkaya Açık Hava Müzesi ve Çorum Kamile Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi ziyaret edilip, ayrıca sağlıklı yaşam için bisiklet etkinliği düzenlendi” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim