CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderilmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara-Güvenpark’tan başlattığı adalet yürüyüşü, dün İstanbul-Maltepe’de gerçekleştirilen adalet mitingi ile sona erdi.

Türkiye’nin dört bir tarafından onbinlerce yurttaşın akın ettiği mitinge Çorum’dan da kitlesel bir katılım oldu. CHP Çorum İl Örgütü, miting için Ziya Gökalp İlkokulu önünden çok sayıda otobüs kaldırdı.

CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, ilçe başkanları, belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile yüzlere partiliden oluşan kafile, “adalet istiyoruz” diyerek, Maltepe’deki mitinge kaldı.

Miting alanında uzun tutukluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe “ilgili makama" şeklinde yazıldı. Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli"nin resmi yer alıyor.

Saat 15.00 itibari ile miting alanına girişler başlarken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “adalet” talebini içeren bir konuşma yaptı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim