Samsun'da eşi dahil Çorum’dan getirdiği 4 kadını, zorla internet üzerinden fuhuşa zorlayan İsmail Y., oğlu Umut Y. ile birlikte Mustafa A. ve Haydar Haluk B. tutuklandı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri şikayet üzerine, internet üzerinden erkeklerle para karşılığında anlaşıp 4 kadını zorla fuhuşa zorladıkları iddiasıyla 44 yaşındaki İsmail Y.(44), eşi, 46 yaşındaki A.Y.(46), oğlu 21 yaşındaki Umut Y.(21), 48 yaşındaki Mustafa A. ve 18 yaşındaki Haydar Haluk B.'yi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden A.Y. de eşi ve diğerleri tarafından zorla fuhuşa zorlandığını ileri sürerek şikayetçi olduğunu söyledi. Kişinin eşi A.Y. ile birlikte Çorum’da internet üzerinden eskortluk yaptığı ileri sürülen F.A., G.A., G.C. ve F.K. isimli kadınları Samsun’a getirerek zorla para karşılığı fuhuş yapmaya zorladığı da ileri sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şühhelilerden A.Y. adlı kadın, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen diğer 4 şüpheli ise 'zorla fuhuş yaptırmak', 'fuhuşa teşvik etmek', 'fuhuş için yer temin etmek' ve 'alıkoymak' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.(İHA) 

Editör: TE Bilisim