Bir minibüsün dönüştürülmesiyle dizayn edilen araç, soğutuculu sistemiyle cenazelerin şişmeden ve kokmadan taşınmasına olanak sağlıyor.
Cemal Uyanık ve Cavit Bilen isimli iki ustanın tasarlayıp tamamladığı araç hafta sonu Zorlu Oto Dizayn Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Zorlu ve Pazarlama Müdürü Nadir Yiğit tarafından basına tanıtıldı.
Zorlu Oto Dizayn Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Zorlu, morglu cenaze tabut sistemleri alanındaki başarılarıyla adından söz ettiren bir işletme olduklarını ve bugüne kadar çok sayıda araç yapıp sattıklarını belirterek, bunlar arasında “Klimalı” cenaze nakil araçlarının kamuoyunda büyük ses getirdiğini anımsattı.
Pazarlama Müdürü Nadir Yiğit ise klimalı cenaze nakil araçlarına özellikle belediyelerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Son aracımızı Aydın’ın Didim ilçesi için tamamladık. 4 cenazeyi aynı anda saklama ve taşıma kapasitesine sahip aracımızı Didim Belediyesi’ne bu hafta içerisinde teslim edeceğiz. Bu satışımızın ardından cenaze nakil araçlarımıza bilhassa Ege Bölgesi’ndeki diğer kentlerden önemli sayıda talep geleceğine inanıyoruz.” diye konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim