Çorum’da turizm, inşaat ve gıda gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Dalgıçlar Grubu’nun Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırımla kurduğu modern süt ve süt ürünleri işleme tesisi, günlük süt satışına başladı.
14,5 dönümlük bir alana kurulu tesisin 4 bin metre karelik kapalı bölümünde en son teknolojiyle üretimin gerçekleştirildiği ve tesisin günlük 60 ton süt işleme kapasitesine sahip olduğu bildirildi.
Dalgıçlar Çiftliği Genel Müdürü, Genetik Mühendisi Direnç Dalgıç, 2014 yılının Mayıs ayından itibaren üretime geçtiklerini belirterek, başta süt, yoğurt ve ayran olmak üzere beyaz peynir, kaşar peyniri, lor peyniri, tereyağı ve kaymak gibi çok zengin bir ürün gamı oluşturduklarını söyledi.

“GÜNLÜK SÜT HALKIN AYAĞINDA”
Mahalle aralarında denetimsizlikten faydalanarak hâlâ büyük oranlarda “güvensiz” sütlerin satıldığını anımsatan Direnç Dalgıç, halk sağlığını tehdit eden bu uygulamanın önüne geçmek ve yurttaşların evlerine kadar Dalgıçlar Çiftliği Günlük Süt’ü ulaştırmak için benzer “geleneksel” metotlardan yararlanacaklarını ifade etti.
Direnç Dalgıç, özel ambalajıyla da ön plâna çıkan Dalgıçlar Günlük Süt için tasarladıkları pazarlama stratejisini şu şekilde açıkladı:
“Geniş ürün gamımız içerisinde yer alan Günlük Süt, seçkin marketlerde yerini aldı. Şimdilik 3 ve 5 litrelik özel ambalajlarda satışa sunulan bu ürün, önümüzdeki günlerde 1 litrelik cam şişelerde de tüketiciye ulaşacak. Ancak biz bu ürünümüzü Çorum halkına aracısız bir şekilde ulaştırmak ve evlerine kadar götürmek için yeni projeler hayata geçireceğiz. Bunlardan en önemlisi, apartman görevlileri vasıtasıyla günlük taze sütümüzü yurttaşlara hızlıca ulaştırmak. Bunun için, saptanacak bölgelerde haftanın belli günlerinde müşterilerimizin talep ettikleri miktarda sütü kendi servislerimizle apartman görevlilerine bırakacağız. Ortak çalışacağımız bu apartman görevlileri, söz konusu siparişleri müşterilerin kapısına kadar iletmiş olacak. Diğer taraftan başlatacağımız abonelik sistemini de apartman görevlileriyle oluşturduğumuz dağıtım ağıyla eşgüdüm hâlinde yürüteceğiz. Bir diğer pazarlama metodumuz ise telefonla sipariş olacak. Kuracağımız telefon sipariş hattına ulaşan müşterilerimize istedikleri zaman diliminde, 3 ve 5 litrelik günlük sütlerimizi kendi servislerimizle ulaştıracağız.”

“İSTER İÇ, İSTER YOĞURT YAP”
Markalaşma yönünde atılan adımlardan birinin Dalgıçlar Çiftliği Günlük Süt olduğunu dile getiren Direnç Dalgıç; doğal, kaliteli, sağlıklı, besleyici değeri yüksek ve taze bir günlük süt almak isteyenler için piyasaya sundukları bu ürüne çok güvendiklerini ifade etti.
Genel Müdür Dalgıç, “İster iç, ister yoğurt yap” sloganıyla sunulan günlük sütün özellikleri hakkında ise şu bilgileri verdi:
“Kendi çiftliğimizdeki yağ ve protein oranı açısından yüksek bir ırk olan simental ineklerden otomatik sağım sistemiyle elde ettiğimiz sütleri, paslanmaz tanklarla Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisimize güvenli bir soğuk zincir hâlinde getiriyoruz. Üretim alanına alınan süt, burada 85 derecede ısıl işleme tabi tutularak her türlü zararlı bakteriden arındırılıyor. Son olarak +4 derecede paketlenerek satışa sunuluyor. Günlük sütümüzün piyasadaki diğer sütlerden en önemli farkı homojenize edilmemiş olması. Homojenize olmaması ne sağlıyor? Tüketici evinde Dalgıçlar Çiftliği Günlük Süt’ü bir taşım kaynatması hâlinde, üzerinde biriken nefis kaymağı alma imkânına sahip olabiliyor. Hem içmek için, hem de yoğurt yapmak için son derece nitelikli bir süt olan bu ürünümüzle sektörde son derece iddialıyız.”

“TERCİH EDİLEN MARKA OLACAK”
Genel Müdür Direnç Dalgıç, tesisin Avrupa Birliği normlarına uygun şekilde hazırlandığını belirterek şöyle devam etti:
“Dalgıçlar Grubu olarak biz bu alanda Çorum’u en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Samsun ve Amasya gibi çevre illere baktığımızda bu alanda marka olmuş firmaları görmek mümkün. Bizim de en temel amacımız Dalgıçlar Çiftliği ismini bu sektörde Türk insanının sevdiği ve beğenerek tükettiği bir marka yapabilmek. Önümüzdeki süreçte ilk hedefimiz Bölge’de, ardından da tüm Türkiye’de tanınan ve tercih edilen bir marka hâline gelmek. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”







Editör: TE Bilisim