Öğle namazı sonrası Akşemsettin Cami önünde gerçekleştirilen uğurlamada konuşan İnsani Değerler Platformu Başkanı Zeki Kanbur, daha önce bir TIR un gönderdiklerini belirterek bu yıl ikinci yardım TIR’ını gönderdiklerini anlattı. İslam coğrafyasında özellikle sınırın öte tarafında bir savaş bulunduğunu belirten Kanbur, “Biz de mazlum kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek adına Kızılay’la koordineli olarak çalışıyoruz. Çorum olarak ne yapabiliriz diye çabalıyoruz. Hayırseverlerin gönderdiklerini buralara ulaştırmaya çalışıyoruz. Çorumlu hayırseverlere teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki günlerde de 1000 adet battaniye gönderebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kızılayımız orada acil ihtiyaç neresi ve ihtiyaç olan malzeme neyse bize iletiliyor buna göre yardımlarımızı yapıyoruz” dedi.

Türkiye Kızılay Çorum Şubesi Başkanı Sedat Canbolat ise konuşmasında, yapılan çalışmanın önemli olduğunu iki köyden gelen katkının kendileri için ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Ömerbey Köyü’nden Yusuf Küçükgöz ve Köprüalan Köyü’nden Ahmet Özdemir tarafından gönderilen soğanın bölgeye gönderildiğini ifade eden Canbolat, bu soğanın pişen her yemekte katkı olacağını bu konuda emeği geçenlere teşekkür ettiklerini vurguladı. Canpolat, araç geri geldiğinde bir TIR dolusu Patates gönderileceğini ayrıca 1000 adet battaniye için çalışıldığını bir hafta içinde onları da göndermeyi planladıklarını anlattı. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim