Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Niyazi Gül ve yönetim kurulu üyeleri Ziraat Odası Başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Sayan’ı ziyaret ederek tebrik etti.
Ziyarette yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşları olarak birlikte çalışmak zorunda olduklarını anlatan Gül, güç birliği yapılması durumunda birçok güçlüğün üstesinden gelinebileceğini vurguladı.
Çorum’un en büyük sıkıntılarından birinin su olduğunu kaydeden Gül, sulama ile ilgili yatırımların olması durumunda üretiminde fazlalaşacağını dile getirdi. Gül, Çorum’da sulama konusundaki devlet yatırımlarının yetersiz olduğunu ifade etti.
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan da konuşmasında sulamanın en büyük sıkıntılardan birisi olduğunu söyledi. Sulama ile ilgili projeler hazırlayarak milletvekillerine sunacaklarını ifade eden Sayan, “Susuzluk konusunda kar tam zamanında yağarak imdada yetişti. Bazı bölgelerde yaptığımız incelemelerde toprak altının kuru olduğunu görüyorduk. Kar yağışının çiftçiye katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim