Hazırlanan kalkınma planlarında ve hükümet programlarında eğitimin her kademesinde okullaşma oranının artırılması için önemli hedefler verilerek okullaşma oranlarının % 100 e ulaştırılmasının hedeflendiğini ifade eden Kaya, ülkede zorunlu eğitim uygulamasının önce 8 (Sekiz) yıla, daha sonra da 12 (Oniki) yıla çıkarılmasına müteakip okula devamın yasal zorunluluk haline gelmesi ile okullaşma oranlarında önemli oranda artış olduğunu dile getirdi.

İlköğretim kurumlarında çeşitli nedenlerle okula devamı sağlanamayan öğrenci sayısının 0,01 (binde bir) olduğunu anlatan Kaya, Çorum’da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin okullaşma oranını artırmaya yönelik yapılan faaliyetlerle sürekli bir iyileşme sağlandığını ve 2017-2018 öğretim yılı sonu itibariyle ilköğretimde okullaşma oranının %95.41’e ulaştığını söyledi. 2017-2018 Eğitim öğretim yılı ilköğretimde okullaşma oranının Türkiye’de %96,12 iken Çorum’da % 95,41 olduğunu anlatan Yusuf Kaya, İl genelinde okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda toplam öğrenci sayının 65.055 olduğunu, bu öğrencilerin; %10,83’ünün okul öncesinde, %42,83’ünün İlkokullarda %46,34’ünün ise Ortaokullarda öğrenim gördüğünü söyledi.

Yusuf Kaya, çocuk işçiliği konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Çorum Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden bilgi alındığını, çocuk işçi çalıştırılması konusunda 2018 yılı içerisinde hiçbir şikayet gelmediği yapılan tespit ve incelemelerde herhangi bir çocuk işçiye rastlanmadığını vurguladı. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim