Yabancı uyruklu aile ve öğrencilerden Türkçe kursuna katılmak isteyenlerden taleplere göre kursların Halk Eğitim Merkezi tarafından açıldığını anlatan Özzehinli, ikamet adreslerine göre en yakın okullara yönlendirilen ve kayıt altına alınan yabancı uyruklu öğrencilerin genel olarak kısa zamanda uyum sağladığını dile getirdi. Yabancı uyruklu öğrencilerin okula devamsızlığının çok fazla olduğunun da yapılan incelemeler sonucu ortaya çıktığını vurgulayan Yurdanur Özzehinli, yönetici ve öğretmenlerin gerekli rehberliği ve özeni gösterdiklerini söyledi.
Özzehinli, Lise ve Dengi okullara gidecek öğrencilerin öğrenci nakil ve yerleştirme komisyonunca öncelikle İmam Hatip Lisesi’ne ve diğer durumlarda okul kontenjanları dikkate alınarak uygun bulunan orta öğretim kurumlarına yerleştirildiğini belirtti.
Yetişkinlere yönelik kurslar da bulunduğunu anlatan Özzehinli, tamamlanan kurslarda 36 Suriyeli ve 257 Iraklı’nın eğitim gördüğünü devam eden kurslarda ise 4 Suriyeli ve 212 Iraklı sığınmacının eğitimini sürdürdüğünü söyledi.

Kadın sorunları araştırma merkezinin çalışmaları incelenecek
İskilip İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya ve Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Yurdanur Özzehinli verdikleri yazılı önerge ile Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (HÜKAM) üniversite bünyesinde hizmet verdiğini belirterek, bu merkezin hangi kurum ve kuruluşlarla proje ve işbirliği yaptığı, ne gibi sonuçlar alındığı konusunda inceleme yapılmasını istedi.
Önerge oy birliği ile Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na havale edildi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim