Çorum’da kurduğu şirket ile bulduğu ocaklarda üretim yapan ve 2016 yılının başında Ankara’da faaliyet gösteren Betamer firması ile kurduğu ortaklıkla çalışmalarına hız kazandıran Av. Sadık Eral, kendi köyü olan Yoğunpelit’te üretimine başladıkları “Hitit Beyazı” isimli mermerin ülke çapında ilgi görmeye başladığını vurguladı.
Hitit White ismini verdikleri mermerin tam kapasite ile üretimine devam ettiklerini kaydederek Afyon Beyazı kalitesindeki mermer için Afyonkarahisar’dan bile talep gördüğünü ve sipariş alarak yolladıklarını söyleyen Eral, “Yani tereciye tere satmaya başladık. Tarihi belgelere ve araştırmalara göre özellikle doğal taş işlemeciliği ve mermercilik milattan önce 7000 yılında ilk defa Anadolu’da başladığı ortaya çıkmıştı. Ülkemizde bu mermerlerin en kalitelisi olarak ise Afyon Beyazı olarak görülmektedir. Aynı kalitedeki Hitit Beyazı da artık Afyon’a bile satılmaya başlandığı” diye konuştu.
Çorum merkeze bağlı Yoğunpelit Köyü’ndeki buldukları mermeri ilk olarak işleyerek Amasya, Kayseri, Tokat ve Ankara gibi illere sattıklarını söyleyen Eral, ilk ihracatlarını ise yeni gelişen bir bölge olan Dubai’ye yaptıklarını dile getirdi.
Av. Sadık Eral ilimizde bulunan “Hitit White – Hitit Beyazı” isimli mermerin rezervinin ise 5 milyon metreküpün üzerinde olduğunu hatırlatarak bilgi almak isteyenlerin 0532 200 56 16 numaralı telefona ulaşabileceğini sözlerine ekledi.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim