Ankara'da faaliyetlerini sürdüren Çorum Hitit Dernekler Konfederasyonu, önemli bir adımla Çorum'da bulunan dernekleri bir çatı altında toplamayı başardı.
Çorum'da bulunan 35 köy derneği, dernekler federasyonunu kurmak için bir araya geldi.
ÇESOB Derviş Günday Salonunda yapılan toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, Çorum’da dağınık ve birbirinden habersiz olarak faaliyet gösteren derneklerin bir federasyon çatısı altında toplanmasının, Çorum’a, ülkeye ve insanlığa kalıcı eserler bırakmak açısından önem taşıdığı vurgulanarak, “Bugün her şeyden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu gündür. Toprağımıza, milletimize ve bayrağımıza sahip çıkmak için, Çorum’da faaliyet gösteren bütün dernekleri Federasyon çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Ankara ve Çorum arasında güç birliği oluşturacak bu birliktelik, Hitit Güneşi'nin ışıklarının daha parlak ve güçlü olmasını sağlayacaktır" denildi.
Toplantıya, Çorum’da faaliyet gösteren 35, Ankara’da faaliyet gösteren 15 köy derneği başkan ve yöneticileri ile Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, ÇOSEB Başkanı Yalçın Kılıç, Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehmet Altınkeser, Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Ahmet Özdel, Araştımacı-Yazar Av. Sadık Eral ve Emekli Öğretmen Mehmet Aslan katıldı.
Ankara’dan, Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu ve Federasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, Federasyon Meclis Başkanı İlker Çelik, Kadın Konseyi Başkanı Gülser Duran başta olmak üzere, çok sayıda demokratik toplum kuruluşu yöneticisi de toplantıda hazır bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim