Geçtiğimiz Ekim ayında Ankara’da Anayasa’nın 10. maddesinden yola çıkarak hiçbir din, dil, cins ve ırk ayrımı yapmaksızın yetenekli fakat maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin her türlü eğitim, öğretim, karşılıklı veya karşılıksız burs ve barınma imkanları sağlayarak çağdaş bir toplumda gerekli olan sevgiyi geliştirerek dayanışmayı sağlamak hedefi ile kurulan Ehli Beyt Kudret Dağı Vakfı, Ocak 2019’da ise Çorum Şubesi’ni kurdu.

Halen Bahçelievler Mahallesi Karşıyaka 16. Sokak No: 1 (İmam Ali Mescidi civarı) adresinde faaliyetlerine devam eden vakfın kendi yerini almak için çalışmalarının sürdüğü ve önümüzdeki aylarda kendi yerinde modern bir külliye gibi hizmet vereceği dile getirildi.

HER HAFTA ŞÜKÜR KURBANI VE LOKMA

Ehli Beyt Kudret Dağı Vakfı Çorum Şubesi de açıldığı günden beri her hafta düzenlediği şükür kurbanları ve sohbetlerle canları biraraya getirmeye devam ediyor. Erdal Doğan’ın katıldığı sohbet ve lokmalar büyük ilgi görüyor. Vakıflarının şifa üzerine kurulduğunu belirterek buradan dua alarak sağlıklarına kavuşan insanların şükür kurbanlarını her hafta Cumartesi ve Pazar günleri canlara ikram ettiğini belirten Erdal Doğan, vakıfta canlara ilim, irfan ve bilim alanlarında çeşitli eğitimler verdiklerini, okumak isteyen başarılı öğrencilere burs sağladıklarını, Çalyayla Köyü Akkol mevkiinde bulunan Haydar-ı Sultan Türbesi’nin restore ettirerek canların hizmetine sunduklarını vurguladı.

HAYDAR-İ SULTAN ANMA ETKİNLİĞİ 16 HAZİRAN’DA

Halen kendi Vizyon 58 TV’de “Erdoğan Doğan İle Gerçeğe Merhaba” isimli programı hazırlayarak sunduğunu ve yakın bir zamanda Halk TV’de programının başlayacağını anlatan Doğan, 16 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan 3. Haydar-i Sultan Anma etkinliklerine tüm Çorumluları davet etti. Anka etkinliğine Çorum, Ankara, İstanbul başta olmak üzere ülkemiz ile yurtdışından da çok sayıda davetlinin katılacağını belirten Doğan, anma programında şiirler, nefeslerinin söyleneceğini, kurbanların kesileceğini vurguladı. Erdal Doğan, türbe restore çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ve tarihi yapılara sahip çıkmayı sürdüreceklerini de kaydetti.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Çorum’da Alevi Bektaşi ve Ehli Beyt kültürüne sahip büyük bir kitle olması sebebiyle ilk şubelerini buraya açtıklarını ve bu yıl içinde yeni şubeler için çalışmaların sürdüğünü ayrıca Hindistan’da da bir şube açmayı hedeflediklerini kaydeden Doğan, “Çorum, 1980 yılında yaşadığı olayların acısını aşmak üzere. Ancak halen Çorum’da bu ikiliğin devam ettiğini görüyoruz. Bizim hedefimiz bu ikiliği ortadan kaldırmak. İnsanlarımızın birlik beraberlik içinde yaşamlarını sürdürmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bunun için vakfımız tüm Çorumlulara açıktır. •Burada hiçbir mezhep ayrımı olmaksızın tüm Çorumlular gönül rahatlığıyla gelebilir. Herkese kapımız açık” dedi.

Vakıflarının isminin Ehli Beyt olmasının sadece Alevilere hizmet ediyor gibi algılanmaması gerektiğini de belirten Doğan: “Biz tüm toplumun yaralarını sarmak istiyoruz. Ayrımcılık yapan, toplumu birbirine düşüren insanlara asla prim vermeyeceğiz. Alevi dedeleri de cami hocaları da insanların birbirlerini sevmelerine destek olmak zorundadır. Bu konuda özel çalışma yapılmalıdır. Bizim zihnimiz insan, mezhebimiz vicdandır. Vicdanı olmayan herşeyini kaybetmiş demektir. Karanlığa ışık tutmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

ŞUBEYE YER ARANIYOR

Roman, Felsefe, Tasavvuf başta olmak üzere 30’un üzerinde kitabı bulunan ve bu kitapların gelirini öğrencilere burs olarak veren Erdal Doğan, açıldığı günden beri büyük ilgi gören Ehli Beyt Kurdet Dağı Vakfı Çorum Şubesi için büyük yeni bir yer arayışı içinde olduklarını, mülkiyetini alacakları 3-4 katlı binalarında kütüphane, yemekhane, mutfak, kesimhane, sohbet salonları, yönetim odaları gibi bölümler bulunacağını, canlara kültür merkezi olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Ehli Beyt Kudret Dağı Vakfı Genel Merkezi olarak Ankara’da iki bölgede hatıra ormanı oluşturduklarını, Çorum’da da Sıklık mevkiinde kendilerine gösterilen ormanlık alana 250 fidanın dikimini yaptıklarını, önümüzdeki günlerde 250 fidan daha dikileceğini söyleyen Doğan, köy okullarına kırtasiye, giyim ve malzeme yardımları yolladıklarını, Eylül ayında her kademeden öğrenci için burs başvurularının internet üzerinden alınacağını, burslarda kesinlikle bir ayrım yapılmayacağını, tüm sosyal medyalarda sayfalarının bulunduğunu, organik tarım projesi yürüttüklerini, ileriki dönemde hastane, öğrenci yurdu, televizyon ve üniversite kurmak hedefleriyle yollarına devam ettiklerini de anlattı.

Ehli Beyt Kudret Dağı Vakfı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Akşun ile Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Soya da düzenlenen sohbette vakıf olarak her türlü nakdi ve ayni yardımlara açık olduklarını, insanların hiçbir şüphe duymadan vakfa katkı sağlayabileceğini; tüm hesaplarının şeffaf bir şekilde kamuoyuna sürekli paylaşıldığını kaydetti.

Akşun ile Soya, ayrıca vakıfla ilgili bilgi edinmek isteyenlerin şube merkezine gelmelerinin yanında 0507 107 46 71 ve 0546 440 94 08 numaralı telefonlardan bilgi alınabileceğini de açıkladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim