Ulukavak Mahallesi Mavral Sokak A Blok No:55/A adresinde gerçekleştirilen açılışa Vali Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, hakimler avukatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Arabuluculuk Merkezi’nin açılışında konuşan Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, arabuluculuk konusunun yeni konuşulmaya başladığını, 27 arabulucunun birleşerek arabuluculuk merkezini kurduğunu ve burada sadece iş ve işçi anlaşmazlıklarının değil diğer tüm alacak uzlaşmazlıklarının çözümüne katkı sağlanacağını anlattı. Geçen yıl iş mahkemesindeki bir konunun sonuca ulaşma süresinin 534 gün olduğunu anlatan Öztatar, şimdi ise bu sürenin arabuluculuk merkezleri sayesinde 28 üne düştüğünü vurguladı. Öztatar, “Katkı sağlayan arabulucu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanlar mahkemeye gitmeden arabuluculuk merkezlerinde sorunlarını çözebilme imkanına kavuşmuş olacaklar. Bu merkezin İnsanlar arasındaki uzlaşı kültürüne ve çalışma barışına katkı sağlayacağına inanıyorum. Çorum’da da şuana kadar 300 civarında anlaşmazlık çözüme kavuşturuldu” dedi. Çorum Arabuluculuk Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Av.Kenan Yaşar da konuşmasında anlaşmazlıklarda arabuluculuğun zorunlu hale geldiğini belirterek daire başkanı Hakan Öztatar’ın bu konuda büyük özveriyle çalıştığını kendilerinin de Çorum’da aynı şekilde hizmet vereceklerini dile getirdi. Yaşar, “Toplumsal barışa katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çorum Arabuluculuk Merkezi protokol mensupları tarafından açıldı.

Çorum Arabuluculuk Merkezi ortakları arasında şu isimler yer alıyor:

“Kenan Yaşar, Ekrem Sülük, Tamer demirbaş, Turan Kalıpçı, Özer Akpınar, Adem İşli, Altan Akpınar, Avni Zafer Yamaner, Bekir Yazıcı, Can Alparslan Kayalar, Can Emre Kakaç, Filiz Gözübüyüklü, Gökhan Külcü, H.Alparslan Bıyıkoğlu, Hüseyin Kılıç, İbrahim Özyılmaz, İsmail Yağbat, Lale Koldaş, Tuğrul Damar, Mehmet Altunkeser, Muhsin Kocasaraç, Mustafa Güral Koldaş, Ömer Kılıç, Ömer Polat, Recep Eker, Rumi Bekiroğlu, Teoman Şahin”

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim