Çorumlular daha sonra, kısa vadeli bir çözüm olarak Merzifon Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması için çaba harcıyorlar. İşte bu iyi niyetleri, sonradan ayaklarına dolanıyor. “Merzifon varken Çorum’a havaalanı gerekmez” sakızı yıllardır çiğnenip duruyor.

ÇORUM HABER ise, Merzifon’un geçici olduğunu, Çorum’un sanayileşmesini sürdürebilmesi, yatırımcı çekebilmesi için kendi havaalanına ihtiyaç duyduğunu, üstelik de çok daha küçük kentlere havaalanı yapılırken, 260 bin nüfuslu Çorum’un bunu haydi haydi hakettiğini sürekli savunuyor.

Başbakan Binali Yıldırım, 28 Eylül’de Çorum’a gelişinde, “Yapmak isteyen varsa hemen yarın izin veririm” deyince, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, iş dünyasının, yerel yönetimlerle işbirliği halinde havaalanını yapabileceğini savunuyor.

Ne var ki, bu iyi niyetli yaklaşım da bazı kesimlerde karşılığını bulamıyor ve şimdilik kaydıyla askıya alınıyor. Ama, havaalanı konusunda yaşanan tartışmalar, sosyal medyada onbinlerle ifade edilebilecek kadar büyük tepkilere, yorum ve paylaşımlara yolaçtığı için “yılın olayı” olarak değerlendirilmeyi hak ediyor.

Editör: TE Bilisim