Her mayıs ayının ikinci pazar gününü, işte bu duygularla kutlarız; annemize saygımızı, sevgimizi, şükran borcumuzu yansıtmaya çalışarak, kaybetmişsek eğer, gözlerimiz buğulu, rahmetle anarak…Çünkü, anne sevgisi bambaşkadır; boşluğu doldurulmazdır.
Gazeteniz ÇORUM HABER, son yıllarda ara vermiş olsa da, uzun yıllar boyunca “ÇORUM’DA YILIN ANNESİ”ni seçti. Kâh, yoksullukla boğuşarak çocuklarını okutmaya çalışan çilekeş bir anne oldu bu, kâh, çocukları için inanılmaz özverilere katlanan bir “melek”…Ya da sosyal bakımdan olağanüstü güzel işlere imza atmış bir yardımsever…
10 Mayıs 2015’te kutladığımız son Anneler Günü’nden bu yana geçen bir yılı değerlendirdiğimizde ise, hiç birini diğerinden ayırmadan, tüm şehit annelerini “Çorum’da Yılın Annesi” unvanına değer buluyoruz. Zira, evlâdını vatan için şehit vermekten daha büyük onur ve daha büyük acı yok.
Bu anlayışla, 8 Mayıs 2016 Pazar günü kutlayacağımız Anneler Günü’ne, Çorum’da şehit annelerine saygı ve şükran günü olarak ayrı bir anlam kazandırmak istiyoruz.
Herkes, kendi annesini, hiçbir hediye alamasa da, en içten sevgi ve saygılarını sunarak kutlasın, elini öperek hayır duasını alsın, kaybetmişse rahmetle ansın; ama yine herkes, şehitleri ve onların annelerini de unutmasın, minnet duygularını sunsun istiyoruz.
ÇORUM HABER’in 7 Mayıs 2016 Cumartesi günlü sayısı, “Anneler Günü” ve “Şehit Annelerine Saygı Günü” olarak özel bir anlam taşıyacak.
Editör: TE Bilisim