Çorum’da Atıl Üzelgün ve Kamile Hacı Ahmet Akdağ adı altında iki adet huzur evinin hizmet verdiğini anlatan Çamiçi, huzur evlerinde 60 yaş üstü herhangi bulaşıcı hastalık taşımayan bakıma muhtaç yaşlıların yararlandığını dile getirdi.

Hizmetlerin uluslararası hukuk ilkeleri ve sözleşmeleri ile ulusal mevzuata göre sunulduğunu ifade eden Arif Çamiçi, sosyal hizmet veren kurumlarda çalışanların eğitimi, gelişimi daima ön planda tutularak kaliteyi artırmanın sorumlulukları arasında olduğunu dile getirdi.

Çorum’da yaşlı bakım evlerinin yeterli olmadığını belirten Arif Çamiçi, 136 bakıma muhtaç yaşlı bulunduğunu ve 63 kişinin de sırada beklediğini söyledi.

Çorum’da 100 kişilik huzur evi yapım projesinin de devam ettiğini anlatan Arif Çamiçi, “Yaşlılarımızı aile ortamından koparmamak özel günlerde daima moral motivasyonlarını yüksek tutmak, yalnızlıklarını hissettirmemek, sosyal ve kültürel etkinliklere uzak tutmamak için son derece özen göstermekteyiz. Huzur evinde kalacak şahsın sağlık raporunda huzur evinde kalmasında sakınca yoktur yazısı yeterli olup kuruluşa kabul edilecek kişilerin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal düşünce, felsefi inanç, eğitim yönünde hiçbir ayrım yapılmıyor geçmişteki mahkumiyetleri göz önüne alınmıyor. Sürekli bakım altında olan yaşlı kadın 23, erkek 35, misafir 8, 11 resmi personel, 34 hizmet alımı, Atıl Üzelgün Huzurevi’nde  25 kadın, 45 erkek yaşlıya hizmet vermektedir. 13 kadrolu personel, hizmet alımından 37 kişi ile hizmet verilmektedir” dedi.

İl Genel Meclisi toplantısında ayrıca rehabilitasyon merkezlerinin durumu, halk ve çocuk kütüphaneleri, boşanma sebepleri ve durumu, kadın sivil toplum kuruluşları ile Yeşilay Haftası ile ilgili önergeler verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim