Belediye’ye bağlı birim müdürlüklerinin faaliyetlerini aylık toplantılarla kamuoyuna anlatan Belediye Başkanı Külcü dün de 2015 yılında kurulan Tesisler Müdürlüğü’nü tanıtarak bugüne kadar birimin çalışma ve hizmetleri için 66 milyon liralık bir harcama yapıldığını dile getirdi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Külcü, havaalanı konusunda konuşmadığı yönünde eleştiriler olduğunun hatırlatılması ve bu konuda düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmasının istendiği yönündeki soruya “Havaalanı yolları taşlı, ben oraya girmem” diye giriş yaptı.

Belediye Başkanı Külcü, şöyle devam etti: “Havaalanı yapıldı, yapılacak. Yok devlet yapacak, yok Çorumlu kendisi yapacak. Ben bu tartışmalara girmeyi doğru görmüyorum. 9 yıldır Belediye Başkanı olarak fiilen görev yapan, başbakanın partisinin bir mensubu olarak Başbakanımızın söylediği sözün hilafına bir sözü basına açık toplantıda söylemem de, yapmam da. Zaman zaman gazete, televizyonlarda 'yapımına başlanan ancak yarım kalan havaalanı' cümlesi kullanılıyor. Çorum’da böyle bir havaalanı yok. Kimse kimseyi kandırmasın, kendini de kandırmasın. 30 yıl önce plan bütçeden alınan, Özel İdareye mazot parası olarak gönderilen parayla, 4 tane greyderle toprak düzleyerek havaalanı yapımına başlanmış olunmaz. Kimse kendini ve toplumu kandırmasın. Bu yanlış bir bilginin düzeltilmesidir”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum’da söylediği sözlerinin hilafına bir söz söyleyemeyeceğini belirten Külcü, “Biz oturur konuşuruz, milletvekillerimizle, siyasilerimizle, işadamları, şehrin dinamikleri, sivil toplum kuruluşları ile derdimizi tekrar Ankara’ya anlatırız. Bir gün oradan da olumlu cevap alacağımıza inanıyorum. İstediğimiz şeyle ilgili aşırı arzumuz başkaca doğruların görünmesini engelliyor. Başbakanımız Kırkdilim için 450 milyonluk liralık kaynak ayırdığını, bu yolun tünellerle, viyadüklerle geçileceğini söyledi. Bir havaalanı maliyeti ne kadar? 100 milyon lira civarında. Laçin'deki ölüm yolunu geçmek için 450 trilyon lira kaynak ayıran bir devlet, bir havaalanı için de 100 milyon lira ayırır. İsteğimiz ve temel arzumuz Çorum’un da bir havaalanı olsun. Ancak Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Çorum ziyaretinde konuyla ilgili son sözünü söyledi. Bizim de Başbakanımız Binali Yıldırım’ın sözünün üzerine söz söylememiz doğru olmaz, yakışık almaz. Şimdilik uygun olmadığı düşünülüyorsa, biz gideceğiz, konuşacağız, ikna edeceğiz. Çorum’a lazım olduğuna Ankara’yı ikna edeceğiz. Hızla gelişen ve büyüyen bir Çorum’un havaalanı ihtiyacı olacaktır. Bugün olmazsa, yarın, o da olmaz ise 2023’te inanıyorum Çorum’u havaalanına kavuştururuz”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim