Çorum’da geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen olayda, 60 yaşındaki S.Ç., komşularının çocukları E.K.(8), E.Y.(9) ve A.K.’yi(12), iddialara göre oyun oynamak bahanesiyle evine alarak cinsel istismarda bulundu. Çocukların durumu ailelerine bildirmesiyle olay Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirildi. Olay sonrası 60 yaşındaki S.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.Ç. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.
Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davada cinsel istismar suçundan yargılanan S.Ç., 80 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu sanığın avukatı dosyayı Yargıtay’a gönderdi. Olay sonrası ruh sağlığı bozulan E.K.,E.Y., ve A.K.’ye Adli Tıp raporunda fiili bir şey olmadığı ve cinsel saldırının tam anlamıyla gerçekleşmediği ortaya çıktı. Ancak bu kez de tanıkların ifadeleri sebebiyle S.Ç’ye 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.
Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen S.Ç, “Ben öyle bir suç işlemedim hakim bey, bana iftira atılıyor” dedi. Yargıtay’ın bozma kararının ardından mahkeme bu kez de S.Ç’yi üç çocuğa basit istismar suçundan toplam 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim