Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Çorum 5. Tarım Fuarının açılışında konuşan Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun, Çorum’da tarımsal üretim değerinin 2.5 milyar Dolar’a ulaştığını, tarımsal ihracatın ise 7 kat arttığını dile getirdi.

Konuşmasında hibe desteğinin 14 yılda 1.1 milyar dolar arttığını, hayvancılığa 152 milyon lira destek verdiklerini söyleyen Coşkun, Çorum’da 14 milyon lira kaynak kullanarak 15 bin hektar alanda toplulaşmayı bitirdiklerini, 45 bin hektarda da çalışmaların devam ettiğini vurguladı.  Coşkun, “Genç çiftçi de 211 kişiyi destekledik. Gıda denetimlerimiz devam ediyor.

Başbakanımız milli tarım projesini açıkladı. Havza bazlı ve hayvancılık bazlı destekleme projesini uygulayacağız. Bu havzalarda hangi ürünlerin ne kadar üretilebileceği belirlendi. Hangi ürün hangi havzada desteklendiğini çiftçimiz biliyor. Desteklemeden faydalanan çiftçi miktarı artacak. Mazot maliyetinin %50’si geri ödenecek ve uygulama 2017de başlayacak. Sonuç odaklı çalışıyoruz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim