AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Çorum’a son bir yılda 1 milyar liralık yatırımın başlatıldığını söyledi.
Muhalefet partisi yöneticilerinin ve milletvekili adaylarının, “Çorum’a ne yaptılar?” şeklinde beyanlarla yapılan yatırımları görmezden gelme siyaseti izlediklerini belirten Bağcı, Çorum’da sadece son bir yılda ihale edilen 5 büyük projenin yatırım tutarının 1 milyar lira olduğunu ifade etti.
Bağcı bu projeleri şöyle açıkladı:
Tımarlı Sulama Projesi(Bayat-İskilip-Uğurludağ) 150 milyon lira.
İskilip-Bayat-Çankırı Yolu 100 milyon lira.
Çorum-Laçin-Osmancık yolu 300 milyon lira.
Kızılırmak Islah Projesi (Obruk'dan Boyabat Barajına kadar Osmancık Şehir Geçişi dahil) 150 milyon lira.
800 Yataklı Çorum Şehir Hastanesi (tefriş ve donanımı dahil) 300 milyon lira.
Milletvekili Cahit Bağcı, meslek kuruluşlarını ziyaretleri sırasında Çorum’a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verirken, söz konusu 5 büyük proje dışında, son 1 yılda KÖYDES, SUKAP, Üniversite, Milli Eğitim, yurt, sağlık, spor, sulama, yol, altyapı vb yatırımları ile tarımsal ve sosyal desteklerin yaklaşık 500 milyon lira olduğunu kaydetti.
“Bunlar dahil son 1 yılda Çorum'a yapılan yatırım ve destek tutarı 1.5 milyar liraya ulaşmaktadır” diyen Cahit Bağcı,"Çorum'a bir şey yapmadığımızı söyleyenler, bunlara ne cevap verecekler? İnkara ve yok saymaya, görmezden gelmeye, küçümsemeye devam etsinler. Millet görüyor,biliyor ve takdir ediyor. Bu bize yeter.” dedi.


Editör: TE Bilisim