Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Barış, Tabip Odası Başkanı ve Temsilcileri, Çorum Eczacılar Odası Başkanı Sönmez Çalışkan ve temsilcileri ile çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk yaptı.

Öncelikle tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayarak 14 Mart’ın 1827’de modern tıp eğitiminin başlaması nedeniyle Tıp Bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Dr. Öztürk, ilimizde 5 bin 800 sağlık çalışanının 26 acil sağlık istasyonu ile Çorumlulara hizmet verdiğini dile getirdi.

Çorum’da bir yıl içinde 1. basamak sağlık kuruluşlarına 1.5 milyon, 2 ve 3. basamak kuruluşlara ise 3 milyon olmak üzere toplam 4.5 milyonluk müracaat olduğunu söyleyen Sağlık Müdürü Dr. Öztürk,  “Her Çorumlu yılda 9 kez sağlık kuruluşuna başvurdu” dedi. Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “1827’den beri ülkemizde ve Çorum’umuzda sağlık alanında çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Çorum’da bir yılda 4.5 milyon kişi sağlık kuruluşlarına başvurmuştur. 26 adet Acil Sağlık istasyonu ile yılda 48 bin vatandaşımızın imdadına yetişmekteyiz. Yeri geldiğinde helikopterlerle hasta nakli yapılmaktadır. 2 bin 400 hastamıza evde sağlık hizmeti sunmakta ve yılda 26 binin üzerinde ziyaret yapılmaktadır. Anne ve bebek ölümleri dip yapmış olup ilimizde aşısız çocuğumuz kalmamıştır. Bu örnekleri çoğaltmamız mümkündür. Tabi ki bu başarıların altında politik kararlılığın yanı sıra değerli sağlık çalışanlarının alın teri ve beyin teri yatmaktadır.

Hekimlik, bir meslek olmasının yanı sıra bir yaşam biçimidir. Ülkemizin büyümesi ve hekim sayısındaki artışla birlikte iş yükü azalacak ve insanlara daha fazla zaman ayırabilme fırsatına kavuşabileceğiz. Yeni açılacak hizmet binalarımızla birlikte sağlık çalışanlarımız çok daha ferah mekânlarda hizmet verecek, çalışan ve hasta memnuniyetinde ciddi artışlar olacaktır. İlimizde çok az da olsa sağlık çalışanlarına karşı şiddet olayları yaşanabilmektedir. Şiddetin sıfıra inmesi temel arzumuzdur. Bu tarz bir olaya maruz kalan çalışanlarımıza İl Sağlık Müdürlüğü avukatlarınca ücretsiz hizmet verilmektedir.

Temennimiz şifa veren ellere daha vefalı davranılması yönündedir. Meslektaşlarımızdan beklentimiz ise karşınıza gelen her hastanıza ilk hastanız gibi davranmanız. Belki sizler günde 100 tane başı ağrıyan hastaya müdahale etmiş olabilirsiniz ama karşınızdaki hasta belki de ilk kez bir doktorla karşılaşıyor olabilir. Sözlerime son verirken 14 Mart Tıp Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını dilerim”

Tören Atatürk Anıtı’nda toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim