Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, 16 Nisan’da yapılacak olan yeni anayasa referandumunda “Hayır” oyunu savunan Cumhuriyet Halk Partisi’ne yüklenerek, “Onların tek derdi ‘Yüzde 50'nin üzerinde çıkamayız’ diyorlar. İktidar olamayacaklarının korkusunu yaşıyorlar” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Teşkilat Toplantısı’nda bir konuşma yaparak referandum süreci hakkında bilgi verdi. Mehmet Karadağ, referandum çalışmalarının startını geçtiğimiz Pazar günü verdiklerini hatırlatarak, “Evet kampanyası sonucunda Çorum olarak inşallah bütün seçimlerde aldığımız oylardan çok daha fazla oy alarak rekor kalacağınıza inancımız tamdır” diye konuştu.

Referandumda “Hayır” oyu kullanacaklara da değinen Karadağ, Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirdi. “Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 50'nin üzerinde oy alacak bir yapıya kavuşamayacakları için bu kampanyaya karşı çıkıyor” diyen AK Parti İl Başkanı Karadağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“HALKIMIZA İNANIYORUZ”

“Bilindiği üzere geçen hafta yaptığımız danışma meclisi toplantısıyla birlikte referandum sürecini başlatmıştık. Bugün ise evet kampanyamızın başlamasıyla birlikte teşkilatlarımızla iç bünyemizde ciddi ve verimli bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Bu toplantının sonucunda alacağımız kararlarları, ilimizde sokak sokak, cadde cadde, hane hane uygulayacağız. Referandum sürecini, hem AK Parti olarak hem de evet kampanyasını yürütecek olan Milliyetçi Hareket Partisi olarak 16 Nisan'da zaferle tatlandıracağız. Buna yürekten inanıyorum. Zira ülkemizin istikrarı için, vatanımızın, milletimizin huzuru ve refahı için çok önemlidir. Evet propagandasını birlikte yürüteceğiz. Halkımız kadirşinastır. Çorumlular her zaman vatan için, millet için, bayrak için, ezanı için hangisi iyisi hangisi önemli ise, hangisi çocuklarının yarınları için daha güzel ise o yönde karar vermiştir, bundan sonra da öyle olacaktır. Evet kampanyası sonucunda Çorum olarak inşallah bütün seçimlerde aldığımız oylardan çok daha fazla oy alarak rekor kalacağınıza inancımız tamdır.

“MUHALEFET YÜZDE 50 OY ALAMAYACAĞINI BİLİYOR”

Evet kampanyası yürüten partiler ciddi anlamda hassas davranıyorlar ama hayır kampanyası yapanlara baktığımız zaman Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 50'nin üzerinde oy alacak bir yapıya kavuşamayacakları için bu kampanyaya karşı çıkıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek derdi referandumdan geçecek anayasa değişikliğinden sonra Türkiye'de hiçbir zaman iktidar olamayacağım korkusudur. Başka hiçbir neden yok. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman bu milletin değerleriyle örtüşen bir siyaset gütmemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek derdi yüzde 50'nin üzerinde çıkamayacaklar düşüncesiyle iktidar olamama korkusudur. Onlarla birlikte hayır cephesinde baktığımız zaman bir tarafta FETÖ, bir taraftan PKK, bir tarafta PKK'nın uzantısı HDP ve ülkenin bölünmesi için uğraşan şer odakları var. Dolayısıyla biz milletimizin bu iki ana başlığı iyi yakalayıp, bu iki ana başlık üzerinde iyi istişareler yapıp evet vereceğine inancımız tamdır. Bundan hiç şüphemiz yoktur.”

Ankara’da 25 Şubat’ta AK Parti Genel Merkezi’nin “Evet” kampanyasını başlatacağını belirterek Çorum teşkilatı olarak da orada bulunacaklarını belirten Mehmet Karadağ, 4 Mart’ta Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın Çorum’a geleceğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim