Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kasım ayının ilk haftasında Çorum’a gelerek, Uluslararası Barış Çalıştayı’na katılması, bu arada özel ve resmi bazı tesisleri hizmete açarken, bazılarının da temelini atması bekleniyor.
Yine Milletvekili Ceritoğlu Kurt’un girişimleriyle Çorum’u kapsamına alan Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi çerçevesinde Hitit Üniversitesi’nde düzenlenecek Olimpik Gün de, Kasım’ın ilk haftasında planlandı.
Milletvekili Ceritoğlu Kurt ile birlikte önceki gün gazetemizi ziyaret eden TMOK Yönetim Kurulu Üyesi, Kültür ve Olimpik Eğitim Komitesi Başkanı Seyit Bilal Porsun, ve Proje Sunucusu Sibel Yazgan, Obruk Barajı kıyısındaki Oğuzlar Belediyesi Altınkoz Tesisleri’nde yaptıkları incelemeleri anlatarak, Obruk Barajı’nı su sporları açısından son derece uygun bulduklarını ifade ettiler.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Porsun, Hitit Üniversitesi bünyesinde su sporlarının geliştirilebileceğine dikkat çekerken, “OLİ projesiyle 4. ve 5. sınıf öğrencilerine olimpik değerler çerçevesinde eğitim vereceğiz. Onları hem spora yönlendireceğiz, hem de fair play ruhu kazandıracağız. Bundan böyle Çorum’un olimpiyatlara sporcu yetiştirebileceğini umuyorum.” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim