Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde başlatılan proje kapsamında Çorum’da yaklaşık 4.5 milyon civarında süt dağıtıldığını ifade etti.
Çorum’da bu yıl 36 bin 540 öğrenciye toplam 1 milyon 645 bin 248 adet süt dağıtılacağını anlatan Büyük, özel okulların da süt dağıtımına dahil olduğunu, okul süt projesinin süt içme alışkanlığını kazandıracağını ve dengeli beslenmeye katkıda bulunacağına inandıklarını belirtti.
Vali Ahmet Kara da yaptığı konuşmada, sütle beslenmenin çocuklar için büyük önem taşıdığını ifade etti. Vali olarak süt işine önem verdiğini anlatan Kara, Çorum’da olduğu gibi tüm yurttaki okullarda da süt dağıtımı yapıldığını, belirtti. Osmanlı İmparatorluğu’nun 1914-1923 yılları arasında 9 yıl süren bir savaş yaşadığını ve bu savaş sonunda ülkenin çok şey kaybettiğini vurgulayan Vali Ahmet Kara, bu durumdan kurtulmanın planlarını yapan yöneticiler sayesinde ülkenin sayılı ülkeler arasına girdiğini bunun soncu olarak çocuklara da süt dağıttığını anlattı. Ülkenin tarımı destekleyecek ve çocuklara bakacak kadar gücünün yerinde olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Kara, ülke çocuklarının diğer ülkelerin çocuklarından geri olmadığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere sütleri dağıtıldı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim