Programa Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Per. Alb. Şenduran İnan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Fatih Üstündağ, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Ömer Sobacı ve davetliler katıldı.

Yapılan program hakkında bilgi veren Hastane Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, sezaryeni hayattan zorunla haller dışında çıkarmak istediklerini ifade etti. Bir uygulama yaparak her normal doğan çocuk için fidan dikmeye karar verdiklerini anlatan Zehir, normal doğumun fizyolojik bir olay olduğunu müdahale edilmeden de bir annenin rahatlıkla bir çocuk dünyaya getirebildiğini söyledi. Normal doğan çocukların bağışıklık sistemlerinin de daha iyi olduğunu, emme reflekslerinin yüksek ve mutlu olduklarını söyleyen Sinan Zehir, annelerin de daha kısa sürede taburcu olabildiği gibi doğum sonrası sorunların da daha az görüldüğünü vurguladı.

Son 2 yılda 3280 doğum olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Zehir, sezaryenle doğum sayısının ise 641 olduğunu  ifade etti. Normal doğum oranının Çorum’da %80 olduğunu ve bu konuda Sağlık Bakanlığı’ndan tebrik aldıklarını anlatan Zehir, Türkiye’deki normal doğum oranın ise %50.4 olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmanın ardından normal doğum yöntemini tercih edenlere belgeleri verildi. Programda Vali Necmeddin Kılıç’a da torunu Yahya’nın normal doğumla dünyaya gelmesi nedeniyle belge verildi. Programın ardından yeni hastane bahçesinde oluşturulan alanda fidan dikildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim