İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Kütüphane Müdür Vekili Ramazan Yörük ve Kütüphane Uzmanı Ümmügülsüm Altın, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü 52. Kütüphane Haftası nedeniyle ziyaret etti.
52. Kütüphane Haftası’nda kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerin yapıldığını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması için Belediye olarak önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Külcü, “Çorum Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarda insanı merkeze alıyoruz. Her yıl öğrencilerimize yaz aylarını okuyarak ve öğrenek geçirmeleri için binlerce tatil kitabı dağıtıyoruz. Yine 3 yıldır düzenlediğimiz kitap günleri ile hemşehrilerimizi kitaplarla ve yazarlarla buluşturuyoruz. Mahalle Kültür Merkezlerimizin içinde oluşturduğumuz kütüphanelerden kurslara gelen kadınlar ve gençler en güzel şekilde faydalanıyorlar” dedi.
Çorum Belediyesi'nin önceki yıllarda farklı okullara kütüphane kurduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren bir gençlik olması için 2016 yılında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile birlikte 34 adet "Z kütüphane" yapacaklarını kaydetti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru da ziyarette yaptığı konuşmada 52. Kütüphane haftasını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek Çorum Belediyesi'nin eğitime verdiği destekleri nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkür etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim