Çorum Milletvekili Ceylan, yaptığı açıklamada bu çağrı döneminde TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından 102 bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 4 arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi ve 12 yenilenebilir enerji yatırımı içeren, 30 milyon TL yatırım tutarlı toplam 118 projenin kabul edildiğini, belirtti.

Çorum’un üçüncü çağrı döneminde yaptığı 118 başvuru ile TKDK tarafından destek verilen 42 il arasında 6.sırada yer bulduğunu söyleyen Ceylan, yenilenebilir enerji yatırımlarında ise 12 proje başvurusu ile gerek yatırım tutarı gerekse proje sayısı açısından ilk sırada yer aldığını kaydetti.

IPARD I ve IPARD II dönemindeki projeler hakkında da bilgi veren Milletvekili Ceylan, “Çorum’da IPARD I döneminde 527 proje desteklendi ve bu proje sayısı ile 4.sırada yer alındı. 141 milyonu aşan bir yatırıma 70 milyona yaklaşan hibe ödemesi yapıldı. IPARD II döneminin 1. ve 2. Çağrılarında kabulü yapılan ve yatırımları tamamlanan veya devam eden et ve süt hayvancılığı, soğuk hava deposu inşası ve modernizasyonu, tıbbi aromatik bitki üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi ve yenilenebilir enerji yatırımı içeren 35 projenin 31 milyona ulaşan yatırım tutarı bulunmaktadır. Bu yatırımlardan tamamlananlara da şimdiye kadar 4 milyon TL’ye yaklaşan hibe ödendi. IPARD II döneminde kabul edilen projelerle 60 milyonu aşan bir yatırım Çorum’umuza kazandırılmış olacak” şeklinde konuştu.

Ahmet Sami Ceylan, IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı döneminde hayvancılık sektörüne ait yatırım başvurularının devam ettiğini ve buradan da iyi bir sonuç beklediğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim