Ceylan, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak için kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımların “Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı” kapsamında desteklendiğini bildirdi.

2006 yılından beri uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) ile yatırımcılara % 50 hibe desteği verdiklerini kaydeden Ceylan, “Bu program kapsamında 2006-2017 yılları arasında uygulanan 11 etapta ilimizde 72 adet tarıma dayalı ekonomik yatırım için 13.341.829 TL hibe verilmiştir.

2017 yılında bitkisel ürünlerin paketlenmesi ve depolanması, çelik silo yapımı, Yenilenebilir enerji kullanan yeni seraların kurulması, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi konularında kabul edilen 20 yatırım için 3.455,502 TL hibe tutarı hesaplanmıştır.

Bu yıl vereceğimiz destek ile birlikte verilecek rakam 16.797.331 lira olmuştur.

Bu destekler ile ilimizde tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretimi, işlenmesi ve depolanması yanı sıra tarımda yenilikçi teknolojilerin yaygınlaşması sağlanmıştır” dedi.

Çorum’da yapılan her yatırımı önemsediklerini dile getiren Ceylan, yatırımların Çorum ve bölgesi için hayırlı olması temennisinde bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim