Çorum İl Özel İdaresi’nin köy içi kilit parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Alaca ilçesine bağlı Büyük Keşlik (Nesimi Keşlik) Köyü de kilit parke taşına kavuşarak çamur ve tozdan kurtuldu.
İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız ile birlikte Büyük Keşlik Köyü’ne ziyaret etti.
Büyük Keşlik Köyü Muhtarı Mesut Satılmış, Derneği Başkanı Halil Kabadayı ve bazı köylülerle birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı Kaya, yapılan çalışmalarda eksik kalan bazı noktaların ivedilikle tamamlanması konusunda Çorum İl Özel İdaresi yetkililerini telefonla arayarak bizzat talimat verdi.

“KÖYLERİ ÇAMUR VE TOZDAN KURTARACAĞIZ”
İl Genel Meclisi olarak köy içi kilit parke çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde 400’e yakın köye kilit parke taşı götürüldüğünü ifade eden Halil İbrahim Kaya, hedeflerinin dönem sonuna kadar Çorum’daki tüm köylere kilit parke taşı götürmek olduğunu bildirdi.
Büyük Keşlik Köyü’nün bölgenin önemli Alevi inanç merkezlerinden birisi olduğunu ve bu nedenle her gün Çorum ve çevre illerden çok sayıda ziyaretçi ağırladığını dile getiren Kaya, kilit parke taşıyla Büyük Keşlik Köyü’nde önemli bir eksikliği giderdiklerini, yeterli gelmeyen içme suyu konusundaki çalışmaların devam ettiğini belirtirken, köye en kısa zamanda çocuk oyun grubu da monte edileceğini kaydetti.

TÜRBEDE DUA
Köylüler tarafından yakın ilgiyle karşılanan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve CHP Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Tahtasız, köyde bulunan Nesimi Dede türbesini de ziyaret ederek ülkenin birliği, dirliği, huzur ve mutluluğu için dua ettiler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim