Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin KOSGEB ve İŞ-KUR işbirliğinde düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun birinci dönemi başladı. ÇESOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kursu ziyaret eden ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, kursun 25’er grup halinde toplam 6 gruptan oluştuğunu ve kurs sonunda toplam 150 kursiyerin eğitimlerini tamamlayarak iş hayatına atılacaklarını söyledi.

25 kişinin ders almaya başladığı girişimcilik kursunun birinci grubuna yaptığı ziyarette konuşan Recep Gür, ayrıca kursiyerlere tavsiyelerde de bulundu. ÇESOB Başkan Vekili Gür, “Güçlü bir ekonomiye sahip olan şehrimizin atılgan, müteşebbis ruhlu, girişimci özellikleri ön planda olan halkına yeni iş alanlarında ufuk açacak olan KOSGEB-İŞ-KUR işbirliğiyle düzenlediğimiz ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ sayesinde yeni iş kurmaları noktasında rehberlik ediyoruz. Çorum ekonomisine yararlı işler kuracak olan iş sahiplerimize şimdiden kolay gelsin diyerek başarılar diliyor, kursumuzun hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Kamu Danışmanlık’ın eğitim üstlenicisi olduğu kurs Eşref Burçin Özsaçmacı tarafından verilirken, Saçmacı kurs sonunda sertifika alan kursiyerlerin KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL iş kurma hibesine sahip olacaklarını ayrıca 100 bin TL sıfır faizli krediye de hak kazanacaklarını kaydetti. Kendi işini kurmak isteyen 18-60 yaş arası tüm girişimcilerin kurslara katılabildiklerini vurgulayan Özsaçmacı, kurslara katılmak isteyenlerin işyerini açmadan da kursa başvuruda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim