Proje kapsamında Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda öğrencilere yapılan bilgilendirme programında konuşan Belediye Başkan Yardımcı Turhan Candan, “Ambalaj atıklarını, geri dönüşüme kazandırmak bizlere; doğal kaynaklarımızın korunması, enerji tasarrufu sağlanması ve atık miktarında azalma gibi faydalar sağlamakta. Mesela 1 ton atık kağıt geri dönüşüme kazandırılırsa 17 yetişmiş ağacı kesilmekten kurtarmış oluruz. Bu duyarlılığın küçük yaşlardan itibaren siz çocuklarımızda oluşması sonraki nesillere temiz, yaşanılabilir bir çevre bırakmak noktasında önemli” dedi.
Çorum Belediyesi’nin çevreye ve temizliğe verdiği önemi bildiklerini belirten Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Haydar Deveci, “Böyle bir kampanyayı okulumuzda okulumuz da başlatıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çevre konusundaki bu yarışmanın öğrencileri bilinçlendireceğine inanıyorum. Çevre dostu okul flamasını mutlaka almalıyız” dedi.
Başlattıkları yarışmayla il genelinde 27 ilkokul arasında 01 Kasım 2016- 31 Mayıs 2017 tarihleri arasında ödüllü ambalaj atığı toplama yarışması yapacaklarını belirten Candan, yarışma kapsamında toplanan geri dönüşüm malzemesinin miktarına göre okulların hediye kazanacağını, kazanılan hediyelerin 5 Haziran Dünya Çevre Gününde okullara verileceğini söyledi. Candan, ayrıca en fazla ambalaj atığını toplayan 5 okula “Çevre Dostu Okul Flaması” vereceklerini sözlerine ekledi.
Lisanslı firma tarafından yapılan sunumda öğrencilere, ambalaj atığının ayrı toplanmasının çevreye sağladığı yarar ve ekonomik kazanımlar anlatıldı. Çizgi filmlerle yapılan sunuma öğrenciler büyük ilgi gösterdi.





 
Editör: TE Bilisim