Hitit Üniversitesi kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak gelişerek hemen her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ilkleri yapmaya devam ediyor.

Başta bulunduğu il ve bölge, sonrasında ülkemize katkı sağlamak maksadıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde gerçekleştirdiği başarılı tedavi yöntemleriyle önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda Tıp Fakültesi başarılı operasyonlarından bir tanesini de geçtiğimiz günlerde Kulak Burun Boğaz Polikliniği’ne müracaat ederek sağ kulak altında “Pleomorfik Adenom” olarak adlandırılan iyi huylu bir tümör tespit edilen hasta oldu.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Müge Özcan ve Yrd. Doç. Dr. Doğan Atan’dan oluşan bir ekiple “Parotidektomi” olarak adlandırılan ameliyata alınan hasta yapılan başarılı operasyon sonrasında sağlığına tekrar kavuştu.

Operasyonla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Müge Özcan, “Hastanın muayenesi ve radyolojik değerlendirmeleri sonucunda tümörün parotis olarak adlandırılan tükürük bezinden köken aldığı tespit edildi. Yapılan ince iğne aspirasyon biyopsi tetkiki sonucunda, kitlenin “pleomorfik adenom” olarak adlandırılan, iyi huylu bir tümör olduğu anlaşıldı. Dikkatli ve özenli bir cerrahi işlemle tümör kendisine komşu tükürük bezi dokusuyla birlikte yüz sinirinden ayrıldı, çıkarıldı ve yüz sinirinde herhangi bir hasar oluşturmadan ameliyat başarıyla tamamlanarak hastamız sağlığına kavuştu” dedi.

Özcan, “Parotidektomi” olarak adlandırılan ameliyatın yüz siniri parotisin tükürük bezinin içinden geçtiği ve bezden kaynaklanan tümör yüz sinirine çoğu zaman yapışık olduğu için özellikli bir ameliyat olduğunu da vurguladı.

PROF. DR. ALKAN’DAN GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da hastanede yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuşan hastayı ziyaret ederek “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Üniversitenin günden güne her alanda kaydettiği büyüme ve gelişmeyle her geçen gün farklı başarılara imza attığını ve HİTÜ’de yakalanan ivmeyle birlikte ülkeye ve daha da önemlisi insanlığa katkı sağlayacak pek çok çalışmanın yapıldığına olan inancının tam olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, operasyonun Çorum’da ve bölgemizde ilk kez yapıldığına dikkat çekerek bu tür ameliyatların ilimizde yapılıyor olmasının büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.

Rektör Alkan, Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım anlaşmasının imzalanmasının ardından Çorum’da, hemen her türlü branşta pek çoğu ilk olan çok sayıda operasyon ve tedavinin, konusunda uzman öğretim üyeleri ile birlikte hastanedeki hekimler tarafından gerçekleştirildiğini ifade ederek şu anda sayısı 100’e yaklaşan öğretim elemanı ile HİTÜ’nün en büyük eğitim birimlerinden birisi haline gelen Tıp Fakültesi’nde yapılan çalışmaların Çorum’u sevenleri gururlandırdığını belirtti.

Üniversite olarak sağlık konusunda hassas olduklarını ve sağlık alanına büyük önem verdiklerini yineleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, başta Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Müge Özcan ve Yrd. Doç. Dr. Doğan Atan olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim