Tüp Bebek Merkezi Klinik sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem, 14 yıldır evli ve hiç çocuk sahibi olmayan Rabia Özsoy isimli hastaya açıklanamayan infertilite tanısıyla kliniklerinde mikroenjeksiyon yöntemi ile tüp bebek uygulaması yaptıklarını ve ilk denemede tüp bebek uygulamasının başarılı sonuç verdiğini söyledi. Tedavinin olumlu sonuç vermesinin ardından Özsoy’a 25.Ocak.tarihinde Yrd Doç Dr Ümit Görkem, Opr. Dr. Göray Çimen ve Yenidoğan Uzmanı Dr. Mesut Dursun’dan oluşan ekip tarafından sezeryan ile doğum yaptırıldı. Doğum sonrası takipleri sorunsuz geçiren Özsoy taburcu edildi.
Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 1.5 yıl önce hizmete açılan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Çorum ve yakın çevresinde bu konudaki büyük bir eksiklik giderdi. En üst seviyede teknoloji ile en çağdaş tedavi yöntemlerin uygulandığı hastanede bu tedavilerde başarı oranı oldukça yüksek olup bir çok hastanın gebeliklerinin sağlıklı bir şekilde devam ettiği bildirildi.
Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı, merkezin Çorum’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim