Hayatlarında ilk kez koşuya katılan protokol üyeleri ve ev hanımları, çocuklar ve gençlerle birlikte koştu. Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen 12-14 yaş, 15-18 yaş, 19-30, yaş, 31-39 yaş ve 40 yaş ve üzeri kategorilerinde düzenlenen koşuya bay ve bayan bin 200 sporcu katıldı.
Hürriyet Parkı startı verilen koşuya AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Milletvekili adayları Lütfiye İlksen Kurt Ceritoğlu ve Ahmet Sami Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl AFAD Müdürü Elvan Kaya TSO Başkanı Çetin Başaran Hıncal, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, belediye başkan yardımcıları, ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ile birlikte çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.
Belediye başkanı Muzaffer Külcü, belediye olarak toplumda sporun tabana yayılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, bu doğrultuda yaptıkları her parka koşu parkuru yaptıklarını söyledi.
Göreve geldiklerinde parklarda spor yapan insan sayısının çok az olduğunu, bugün ise tüm parkların spor yapan Çorumlularla dolu olduğunu belirten Külcü, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Çorum Belediyespor bünyesinde spor yapan sporcu sayısının iki bine yakın olduğunu amaçlarının hem spor yapan bir nesil yetiştirmek hem de başarılı milli takımlar düzeyinde sporcular çıkarmak olduğunu belirten Başkan Külcü, yeni oluşturdukları Spor Müdürlüğü’nün Çorum’un her mahallesine spor salonu yapmak için çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.
Koşu sonunda dereceye giren sporculara madalya ile birlikte birincilere tam altın, ikincilere yarım altın üçüncülere ise çeyrek altın ödül verildi.




Editör: TE Bilisim